Sport

Ivanović: Nismo izgubili zbog Tavaresa, nego zbog loše odbrane

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da njegov tim nije mogao da pobedi Real Madrid, ali da nema šta da zameri igračima
Ivanović: Nismo izgubili zbog Tavaresa, nego zbog loše odbrane© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od Real Madrida 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) u 18. kolu Evrolige.

Crveno-beli su uspeli da zabrinu Madriđane sjajnim periodom u trećoj četvrtini, ali su ostali bez goriva i to je Real iskoristio preko Edija Tavaresa.

Ivanović je na konferenciji za medije istakao da se utakmica igra 40 minuta i da centar sa Zelenortskih ostrva nije glavni razlog poraza.

"Mi smo izgubili jer smo kod rezultata kad smo imali prednost, odigrali dve-tri loše odbrane i to nije greška igrača, to je moja greška", izjavio je Ivanović.

On je istakao da je njegova ekipa u jednom trenutku izgubila ideju kako treba da igra.

"Nismo imali šansu da pobedimo večeras. Ključni momenat je bio kad smo imali razliku, kad su nam dali dve lagane trojke. Prestali smo da igramo, izgubili smo ideje. To je Madrid iskoristio. Kad su jednom uzeli prednost, više nismo mogli da se vratimo."

Prokomentarisao je i stanje u svom timu, u kojem nije bilo nekoliko standardnih prvotimaca.

"Ovo je ekipa koju mi imamo, tri igrača su mogla da igraju sa loptom. Nedović, Marković i Dobrić. Ostali mogu, ali ne znaju da igraju pik en rol. Nedović je to iskoristio kad je mogao, onda smo stali. Marković nije mogao više. Ne mogu da kritikujem svoje igrače", zaključio je trener crveno-belih.

Zvezda u sledećem kolu, već za dva dana dočekuje Monako, dok Real gostuje kod Albe u Berlinu.

image