Sport

"Đoković bi potpisao da karijeru završi sa 25 grend slem titula"

Španac Aleks Koreča veruje da će Novak Đoković biti još motivisaniji na Australijan openu, turniru koji je devet puta osvajao
"Đoković bi potpisao da karijeru završi sa 25 grend slem titula"Getty © Mark Brake / Stringer

Bliži se ponedeljak 16. januar i početak prvog teniskog grend slema u sezoni. Australijan open u Melburnu biće poprište na kom će se najbolji teniseri sveta boriti za vredan trofej, a glavni favorit kao i uvek kada učestvuje biće Novak Đoković.

Srpski teniser će pokušati da stigne do 22. grend slema u karijeri i tako se izjednači sa rekorderom Rafaelom Nadalom. Izuzetno visoko mišljenje o Đokoviću ima i Španac Aleks Koreča, nekadašnji teniser koji smatra da bi Novak karijeru mogao da okonča sa 25 grend slem trofeja.

"Trenutno ima 21 slem. Ako biste ga pitali da zatvori oči i kaže da li bi prihvatio da na kraju karijere ima 25 slemova, mislim da bi to bilo veliko dostignuće. Da ima 30, to bi bilo previše, ali mislim da je u poziciji da doda još koji slem", rekao je Koreča, koji je danas stručni konsultant televizije "Jurosport".

Španac dodaje da Đoković na terenu i dalje deluje veoma sigurno.

"Ne pokazuje bilo kakvu slabost u igri, ali mladi polako pristižu. Svaki put će mu biti sve teže i teže, i svaki put kad dođe na turnir znaće da ih nije ostalo još mnogo. Uprkos tome što je u sjajnoj formi", dodao je Aleks.

Jedna od glavnih tema u Melburnu biće i kako će publika dočekati Đokovića nakon prošlogodišnjeg skandala kada je deportovan.

"Povratak u Australiju je ogromna stvar za njega, da vidi kako će se osećati i kako će ljudi reagovati na njegov dolazak. Zato je taj trijumf u Adelejdu bio važan za njega. Ako osetite svu tu ljubav sa tribina i izađete na terenu kao pobednik, to vam daje dodatni osećaj da ste spremni da pobedite ponovo. Bilo je vrlo pametno sa njegove strane da dođe i oseti sve te emocije, osvajanje turnira je ogromna stvar. Ne mislim da će biti motivisaniji zbog toga što se desilo prošle godine, kada nije mogao da igra. Motivisan je jer želi da nastavi da pobeđuje i što želi da ispiše istoriju. To što nije igrao prošle godine, neće dodati ništa. Želi da pobeđuje i koncentrisan je samo na to", zaključio je Koreča.

image