Kavani: Ako me FIFA kazni zbog VAR-a, onda sudija treba da ide u zatvor

Urugvajski napadač se osvrnuo na situaciju sa Svetskog prvenstva

Prošlo je već blizu mesec dana otkako je završeno Svetsko prvenstvo u Kataru, a u određenim zemljama se strasti i dalje ne smiruju. Videli smo da se u Argentini slavilo kao nikada pre posle osvjaanja titule, a Mundijal je i dalje tema u Urugvaju.

Nekadašnji dvostruki prvaci sveta nisu uspeli da prođu grupnu fazu, a zvezda tima Edinson Kavani je i dalje besan zbog toga.

Urugvaj je u poslednjem kolu protiv Gane pobedio 2:0, ali im je zbog pobede Južne Koreje protiv Portugalije za prolaz u osminu finala bio potreban još jedan gol.

Kavani je smatrao da je sudija na toj utakmici jako loše obavio svoj zadatak zbog jednog nesviranog penala, a kada je napuštao teren, on je snažno udario VAR monitor, smatrajući da je sudija Danijel Sibert trebalo da pogleda VAR snimak sporne situacije. Zbog tog poteza bi Urugvajac mogao da bude kažnjen od strane FIFA, a uoči utakmice Valensija, Kavani je prokomentarisao čitavu situaciju.

"Ako me kazne zbog udaranja VAR monitora, onda sudija koji nas je izbacio sa Svetskog prvenstva treba da ide u zatvor", rekao je Kavani.

"Istina je da moramo dobro da se ponašamo, ali i mi fudbaleri smo ljudska bića i na terenu se jako trudimo. Zbog toga proživljavamo snažnu strast i razne emocije pa se nekad dogode ovakve situacije. Moraš to da iskusiš. Ne opravdavam svoj čin, ali trebalo bi da mi oproste", rekao je Edinson Kavani.