Sport

Partizan koštao očajan start, Makabi prekinuo seriju pobeda crno-belih

Ekipa Željka Obradovića je u odličnoj seriji rezultata, ali sada je na redu teško gostovanje u Izraelu
Partizan koštao očajan start, Makabi prekinuo seriju pobeda crno-belih© АBA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana nisu uspeli da slave protiv Makabija u 40 minuta košarke u Tel Avivu i to nakon što se u nekoliko uvodnih minuta "nisu pojavili" na parketu - 81:90.

Crno-beli su od prvog do poslednjeg minuta bili u zaostatku, pošto je Makabi otvorio utakmicu seriju 12:0 i tako od starta pokazao kako će se stvari odvijati.

Ekipa Željka Obradovića na vrućem gostovanju nije uspela ni da stigne do iznenađenja, ali ni da održi osam poena prednosti iz prvog susreta dva tima u Beogradu. Zbog toga je Makabi tim koji ima bolji međusobni skor, koji će odlučivati o plasmanu na tabeli ako dva tima budu bila izjednačena po broju pobeda.

Makabiju je bilo potrebno manje od sedam minuta da stigne do 20:7, kada su isuviše lako uspevali da postignu poene iz reketa. Crno-beli u tom aspektu nisu kontrolisali dešavanja, pa je Makabi imao čak 13 ofanzivnih skokova.

Partizan se malo po malo vraćao, u trećoj i četvrtoj četvrtini su stigli i na četiri i šest poena zaostatka u nekoliko navrata, ali preveliki broj izgubljenih lopti (čak 13) uticao je da se Makabi svaki put iznova "odlepi".

Najbolji u timu Partizana bio je Kevin Panter sa 22 poena i tri ubačene trojke, Dante Egzum je ubacio 17, a Zak Ledej i Aleksa Avramović po 15 poena. Što se tiče Makabija, Lorenco Braun je ubacio 21 poen, Bonzi Kolson 19, a Džarel Martin 13. Partizan sada ima skor 8-10, dok je Makabi na 10-8.

  • 11. jan 2023 • 22:03

    22:03

    Pobeda Makabija 90:81

    Pokušavao je Partizan, ali nije vredelo - Makabi je prekinuo seriju od četiri evroligaške pobede crno-belih nakon odličnog početka meča i potom kontrolisanja dešavanja na terenu tokom sve četiri četvrtine.

    Standings provided by Sofascore

  • 21:49

    37' - Partizan i dalje na "minus šest"

    Vodi Makabi 80:74, ali vrlo važni poeni Kevina Pantera pod faulom, nakon čega koristi i slobodno bacanje. Crno-beli će morati još malo da pojačaju u odbrani, još nešto malo više od tri minuta do kraja.

  • 21:39

    34' - Partizan opet na "dva poseda" (67:73)

    Makabi ima šest poena prednosti na nešto malo više od šest minuta do kraja meča, ali nekih 30 i kusur sekundi ranije imali su i "plus 10". No, dve dobre odbrane Partizana i dve brze tranzicije za lake poene Papapetrua i Avramovića dovode crno-bele u daleko bolju situaciju.

  • 21:29

    Kraj treće četvrtine - 64:53 za Makabi

    Mnogo posla očekuje Partizan koji ne uspeva nikako da se značajnije približi Makabiju. Dosta slabo organizovanih napada, a crno-beli ne uspevaju ni da zaustave domaće pod svojim košem - čak 22 od 34 imaju igrači Makabija za dva poena.

  • 21:18

    25' - Makabi ima "plus osam" - 53:45

    Pogodio je Aleksa Avramović odmah trojku na startu treće četvrtine i smanjio na 46:42, ali od tada crno-beli ne postižu poene iz igre, samo sa linije slobodnih bacanja.

    Zato je odstojanje skoro identično kao na poluvremenu.

  • 20:53

    Kraj prvog poluvremena - Makabi vodi 46:39

    Kako je počeo meč, ovo sada još i izgleda dobro, pošto je u jednom trenutku bilo i 14 razlike za Makabi. Dobivši drugu deonicu 26:22, crno-beli su uspeli da se primaknu na sedam poena razlike.

    Najbolji u Partizanu su Panter sa 12 i Ledej sa 10 poena, dok je Egzum dodao sedam. U timu Makabija, 15 poena Kolsona, a po osam Niboa i Brauna.

  • 20:35

    15' - Važna trojka Trifunovića (35:27)

    Dobar trenutak za crno-bele na tajm-autu Makabija. Bio je to napad Izraelaca kada su imali šansu da odu na +13, ali uhvaćena lopta i brza kontra završava se trojkom Uroša Trifunovića. Vrlo važan momenat, Partizan uspeva da se posle dosta vremena spusti ispod 10 poena razlike.

  • 20:23

    Kraj prve četvrtine - 13:24

    Čak 11 poena prednosti za Makabi uz 10 poena Bonzija Kolsona. Crno-beli još uvek pokušavaju da pronađu ritam u napadu, ali moraće i u odbrani da reše probleme ako žele da se što pre vrate u egal.

  • 20:17

    7' - Partizan već primio 20 poena

    Bilo je u jednom trenutku i 18:4, a u ovom trenutku je 20:7. Vrlo slab početak crno-belih. Makabi je pogodio dve uzastopne trojke, Partizan slabo organizuje svoje napad i agresivnost domaćeg tima je takođe i te kako vidljiva. Previše je to "mekana" igra crno-belih pod košem.

  • 20:11

    4' - Očajan start, 10:0 za Makabi

    Nije Partizan uopšte ušao dobro u ovaj meč, pošto već posle tri i po minuta rezultat pokazuje 10:0 u korist domaćeg tima.

    U svakom napadu je Makabi uspeo da postigne poene, a kod crno-belih dva promašena šuta za tri Jama Madara i jedan Alena Smailagića.

image