Sport

Dončić blistao u holivudskom trileru - Dalas nakon dva produžetka srušio Lejkerse

Košarkaši Dalas maveriksa savladali su nakon preokreta i dva produžetka ekipu Los Anđeles lejkersa sa 119:115
Dončić blistao u holivudskom trileru - Dalas nakon dva produžetka srušio LejkerseGetty © Kevork Djansezian

Pravi holivudski triler priredili su Lejkersi i Maveriksi u sinoćnom NBA obračunu.

Bitnu pobedu ostvario je Dalas u borbi nad direktnim rivalom u trci za mesto koje vodi u plej-of ili plej-in fazu takmičenja.

Bili su domaći na pragu pobede u "Kripto kom areni", imali tri poena prednosti, ali je Dalas prosto odbio da izgubi ovaj susret.

Gosti iz Teksasa odlično su ušli u meč i nakon prvih 12 minuta košarke imali više nego osetnih 14 poena prednosti.

Lejkersi su znake života pokazali u drugoj deonici, ali su do poluvremena uspeli da smanje razliku na 11 poena.

Drugo poluvreme proteklo je u znaku "jezeraša", koji dolaze do prave igre na obe strane parketa, pa tako limitiraju Dalas na jednoj, a postižu veći broj poena na drugoj strani terena.

Predvođeni Vestbrukom i Džejmsom, Lejkersi u završnici regularnog dela meča stižu do potpunog priključka, a potom i preokreta.

Na 10 sekundi do kraja meča, prednost tima koji sa klupe predvodi Darvin Hem iznosila je tri poena, ali je Luka Dončić još jednom pokazao svoj kvalitet u ključnim momentima susreta.

Slovenački košarkaš pogodio je trojku kojom je poslao meč u produžetak.

Ni nakon dodatnih pet minuta igre se nije znao pobednik, pa se otišlo i u drugi produžetak, u kojem je Dalas uspeo da bude bolji sa 11:7 i na kraju odnese teško izvojevanu pobedu.

Luka Dončić briljirao je u dresu Maveriksa, završivši meč sa 35 poena, 14 skokova i 13 asistencija, te tako ostvarivši novi tripl-dabl učinak.

U velikoj meri u pobedi pomogli su mu Vud sa 24 poena i 14 skokova, kao i Hardavej junior sa 22 pogotka.

Kod Lejkersa, pomenuti duo Vestbruk - Džejms ubacio je zbirno 51 poen, od kojih je 28 postigao Vestbruk, a 24 Džejms, koji je imao još 16 skokova i devet asistencija.

Dalas je ostvario bitnu pobedu nad direktnim rivalom u plasmanu za mesto koje vodi u plej-of ili plej-in fazu takmičenja.

Standings provided by Sofascore

image