Novak i Kirjos priredili spektakl, srpsko kolo ponovo u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je egzibicioni meč na "Rod Lejver areni" u Melburnu sa domaćim teniserom Nikom Kirjosom. Australijanac je slavio rezultatom 2:1 (4:3, 2:4, 10:9), a obojica tenisera potrudili su se da prirede publici spektakl

Pravi spektakl priredili su srpski i australijski teniser na "Rod Lejver areni" u Melburnu.

Publika je mogla da vidi apsolutno sve, od sjajnih poena, dugih razmena, atraktivnih poteza, humorističkih epizoda obojice tenisera, uključenosti navijača i na kraju, pobede Nika Kirjosa i njegovog dosta mlađeg partnera.

Oko 15.000 gledalaca uživalo je u ovoj teniskoj predstavi i povratku Novaka Đokovića, devetostrukog šampiona Australijan opena.

Nakon sat i po tenisa, Kirjos je slavio u egzibicionom susretu sa 2:1 (4:3, 2:4, 10:9).

Naravno, rezultat je u ovom meču bio u drugom planu, za šta su se postarali Novak i Nik.

Srpski teniser je posebno uživao u ovom meču i povratku na "Lejver arenu", što je pokazao i kada je igrao srpsko kolo nakon osvojenog seta.

Novak je imao konstantnu interakciju sa navijačima, pa je tako od jednog poslušao savet i prozvao ga svojim novim trenerom, dok se sa mnogima slikao i poklanjao im loptice i reket.

U trećem setu su stigla pojačanja, prvo su nekoliko poena Đoković i Kirjos igrali sa teniserima u kolicima, a tokom ovog dela meča su nosili mikrofone, pa se moglo direktno čuti šta pričaju i kako to izgleda na samom terenu.

Meč je završen na fenomenalan način, pošto su Đoković i Kirjos dobili mlade saigrače. 

Kirjos je igrao sa jednim dečakom, a Novak sa devojčicom, inače Srpkinjom.

Domaći teniser i njegov partner uspeli su u odlučujućem setu da dođu do poena i pobede, a svi učesnici nagrađeni su ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Đoković i Kirjos nastupaće na ovogodišnjem Australijan openu, koji se igra od 16. do 29. januara.

Novak će u utorak u prvom kolu igrati protiv Španca Roberto Karbaljesa Baena.