Sport

Pešić: Da sam ostao trener Zvezde, Nedović bi sad igrao u NBA ligi

Legendarni "Kari" Pešić ističe da bi se stvari drugačije odvijale u karijeri košarkaša crveno-belih da je on duže ostao na klupi tog tima
Pešić: Da sam ostao trener Zvezde, Nedović bi sad igrao u NBA ligi© Dusan Milenkovic/ATAImages

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić istakao je da bi košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović danas igrao u NBA ligi da je on ostao na mestu trenera crveno-belih.

Pešić je bio gost Radio-televizije Srbije, gde je govorio o brojnim košarkaškim temama, a jedna od njih bila je njegov rad u Crvenoj zvezdi.

U sezoni 2011/12, Pešić je bio trener tima sa Malog Kalemegdana, nakon čega je otišao u Bajern iz Minhena. Jedan od igrača koji je tada nastupao za crveno-bele bio je i Nemanja Nedović, reprezentativac Srbije.

Po završetku njihove zajedničke sezone u Beogradu, Nedović je prešao u litvanski Lijetuvos Ritas, a potom i NBA ligu, gde kao član Golden Stejt Voriorsa nije uspeo da se dokaže. Pešić navodi da bi stvari bile daleko drugačije da je on ostao na mestu trenera Zvezde.

"Da sam ostao trener Zvezde, on bi sada bio u NBA ligi. Prerano je otišao u NBA. Da sam bio trener Zvezde, ne bih ga pustio. Prerano je otišao tamo. To je jedna od stvari gde se moć trenera smanjuje iz godine u godinu. Ili se sluša, ali se ne čuje. Nedović je kompletan igrač, nakupio se internacionalnog iskustva, ima i odgovornost da igra za klub kao Zvezda, od njega se očekuje", rekao je Pešić u razgovoru za RTS.

Nedović je u karijeri osvojio srebrnu medalju sa selekcijom Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sada ponovo sarađuje se Pešićem, u nacionalnom timu.

image