Sport

Kirjos šokirao najavom - Ako osvojim Australijan open, odoh u penziju

Australijanac kaže da nimalo nije lako biti profesionalni teniser
Kirjos šokirao najavom - Ako osvojim Australijan open, odoh u penzijuGetty © Graham Denholm / Stringer

Ostalo je još samo par dana do početka Australijan opena, prvog grend slema u sezoni. Rafael Nadal će braniti titulu, a Novak Đoković se vraća na svoj omiljeni turnir nakon prošlogodišnje deportacije iz Australije.

A jedan od momaka koji želi da sve šokira i osvoji prvi grend slem u karijeri je Nik Kirjos, koji tvrdi da će se penzionisati ako 30. januara u Melburnu podigne trofej!

Kirjos je prošle godine osvojio Australijan open u dubl konkurenciji, dok je na Vimbldonu u singlu prvi put stigao do finala - gde ga je savladao Đoković. Upitan od strane novinara na konferenciji za medije da li će završiti karijeru ako konačno osvoji prvi grend slem.

"Sto odsto! Tenis zahteva mnogo treniranja i mnogo rada. Samo želim da budem slobodan jedem šta god želim i da pijem šta želim da pijem, i da se samo opustim. Ovo je težak stil života", počeo je Kirjos.

"Posvećenost koju ovi momci pokazuju iz dana u dan... Radio sam malo toga tokom prošle godine da bih pokazao da sam jedan od najboljih. Pokušaću da to uradim i ove godine i nadam se da mogu da osvojim turnir, ali biće teško", rekao je Nik Kirjos, preneo je "Jurosport".

Kirjos bi u Melburnu u četvrtfinalu mogao da se sretne baš sa Novakom Đokovićem, sa kojim je u petak odigrao spektakularan trening meč.

image