Sport

Đoković: Nema tajni, hoću da budem najbolji u istoriji

Najbolji srpski teniser se u Australiju posle prošlogodišnje deportacije vraća na velika vrata
Đoković: Nema tajni, hoću  da budem najbolji u istorijiGetty © Graham Denholm / Stringer

Novak Đoković do sada je osvojio devet titula na Australijan openu, a sada cilja i desetu. On je igrač koji je najviše puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije, što mu posebno znači.

Ukoliko osvoji titulu izjednačiće se sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slemova. Španac je sa 22 trofeja trennutno u prednosti.

"Želim da budem najbolji i to me motiviše da i dalje igram profesionalno tenis. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajni po tom pitanju. Ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri Grend slema koji su istorijski najveći događaji u ovom sportu", rekao je Đoković na početku konferencije za novinare, pa potom nastavio:

"Jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao dase vratim u Australiju je moj učinak ovde. Zaista volim da igram na Rod Lejver areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine".

Đoković je dodao da je zadovoljan svojim nedavnim učešćem u Adelejdu, na kome je osvojio 92. titulu u karijeri.

"Sviđa mi se kakve su mi šanse ovde. Treniram jako kao i svako ko je ovde. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni i koji hoće pobedu. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu. Znam to. Iskustvo jer sam već bio u ovim mi pomaže jer tada imam pravi pristup da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman igram najbolje i na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga".

image