Sport

Totalni obrt u slučaju Mudrik - Čelsi izvodi 100 miliona vrednu "krađu"

Iako se očekivalo da gotovo izvesno postane novi fudbaler Arsenala, ukrajinski fudbaler Mihailo Mudrik mogao bi da pojača redove Čelsija, prenose Šahtjor i "plavci"
Totalni obrt u slučaju Mudrik - Čelsi izvodi 100 miliona vrednu "krađu"Getty © Ian MacNicol

Očekivalo se da drama oko transfera Mihaila Mudrika iz Šahtjora ne može dostići novi stadium, ali je onda u računicu ušao Čelsi.

Gotovo je bilo izvesno da će talentovani ukrajinski fudbaler pojačati redove Arsenala i da je ostalo da se "tobdžije" dogovore sa ukrajinskim timom.

Nakon što je Šahtjor dva puta odbio ponude u iznosu 65 i 70 miliona evra (plus bonusi), igrač je javno izrazio nezadovoljstvo upravom, te putem društvenih mreža izrazio želju da napusti klub i pređe u tim iz Londona.

Tim iz Londona spreman je da pošalje znatno jaču ponudu, ali taj tim izgleda neće biti Arsenal, već Čelsi.

Kako je prvo preneo novinar Skaj Sporta i transfer ekspert Fabrisio Romano, čelnici Čelsija uputili su se ka Poljskoj, gde će se sastati sa upravom Šahtjora, sa kojom će pregovarati o transferu Mudrika.

Čelsi je spreman da "ukrade" Mudrika Arsenalu, te je tako ponudio čak 100 miliona evra, a ukrajinski tim saopštio je da je prihvatio tu ponudu i da je transfer u finalnoj fazi.

Ipak, šta god da se desi, fudbaler će imati poslednju reč, pa će moći da odluči hoće li nastaviti karijeru u Čelsiju.

Londonski "plavci" veoma su aktivni na transfer tržištu, pošto su nedavno doveli Žoaa Feliksa, na leto im stiže Kristof Nkunku, a pojačali su sastav i sa pojačanjima poput Datra Fofane i Benue Badijašilea.

image