Sport

Đoković otkazao trening pred Australijan open: Muči me ta povreda...

Devetostruki šampion grend slema u Melburnu se u nedelju nije pojavio na terenu.
Đoković otkazao trening pred Australijan open: Muči me ta povreda...Getty © Graham Denholm / Stringer

Ostao je još samo jedan dan do početka Australijan opena, prvog grend slema u sezoni, a glavni favorit Novak Đoković morao je da otkaže trening pred početak turnira.

Kako saznaje "Kurir", Đoković je u Melburnu bio primoran da u nedelju otkaže trening zbog problema koje ima sa povredom zadnje lože.

Kako se navodi, Novak se nije u potpunosti oporavio od povrede zadobijene tokom turnira u Adelejdu i čak je i egzibicioni trening meč sa Nikom Kirjosom bio doveden u pitanje.

O ovoj situaciji je i sam Đoković pričao na konferenciji za medije uoči početka takmičenja, na kom će srpski teniser startovati u utorak mečom protiv Pabla Karbaljesa Baene.

"Muči me ta povreda i dalje, ali nije razlog za veliku zabrinutost. Očigledno je da moram da budem malo oprezniji zbog toga. Ne radim punom snagom na treninzima, čuvam energiju za sledeću nedelju", rekao je Đoković.

Novak u svom timu ima i svog kuma, fizioterapeuta Miljana Amanovića, sa kojim će u tandemu donositi odluke i praviti planove za naredne dane. Dobra je stvar što Đoković prvi meč u Melburnu igra u utorak uveče (oko 10.30 ujutro po srednjeevropskom vremenu).

image