Dončić se dugo nije ovako mučio - Portland zaustavio "ludu" seriju Luke

Dalas je bio lako savladan u meču u kom slovenački košarkaš baš i nije ličio na sebe

Dugo se Luka Dončić nije mučio kao na utakmici protiv Portland Trejlblejzersa. Ekipa Dalasa izgubila je 119:136, a nakon serije neverovatnih mečeva, slovenački košarkaš bio je daleko od očekivanog učinka.

Nakon što je u prethodnih 10 mečeva prosečno beležio 40 poena, Dončić je ovaj put susret završio sa za njega "mršavih" 15 poena. Nije vredelo ni 10 asistencija, jer je Portland sve vreme dominirao.

Koliko se Dončić mučio pokazuje njegova realizacija šuta. Ubacio je tek sedam koševa iz 19 pokušaja, pa Maveriksi nisu imali svoju najveću zvezdu u punom sjaju da pokušaju da se domognu trijumfa.

Sa druge strane, Demijan Lilard je predvodio Portland sa 36 poena i 10 asistencija, dok je odličan bio i Jusuf Nurkić sa 22 poena i 11 skokova.

U noći subote na nedelju, Filadelfija je pobedila Jutu uz sjajne Džejmsa Hardena i Džoela Embida (118:117), pošto su ubacili 31, odnosno 30 poena za Seventisikserse. Takođe, Atlanta je savladala Toronto na gostovanju u Kanadi, ali bez povređenog Bogdana Bogdanovića.

NBA rezultati, subota na nedelju: