Kantona opleo po Kristijanu Ronaldu: Shvati da imaš 38 godina, a ne 25

Slavni Francuz je imao šta da kaže o legendarnom Portugalcu koji je odlučio da potpiše najveći ugovor u istoriji fudbala odlaskom u Saudijsku Arabiju

Kristijano Ronaldo bi naredne sedmice trebalo da debituje za El Nasr u prvenstvenoj utakmici lige Saudijske Arabije, protiv El Etifaka. Portugalac je prve dve utakmice propustio zbog suspenzije koju je imao još iz Mančester junajteda, ali sada bi trebalo da se konačno nađe na terenu u novom klubu.

Ronaldo, koji će početkom februara napuniti 38 godina, odlučio je da karijeru nastavi na Bliskom istoku, zbog čega je bio meta brojnih kritika svojih navijača, ali i analitičara koji smatraju da je to tužan kraj jedne velike karijere. Kritičarima se sada pridružio i legendarni Erik Kantona.

Francuz, koji je takođe proslavio dres sa brojem sedam u Mančester junajtedu, poručio je Ronaldu da više nije mladić i da neke stvari mora da razume.

"Postoje dve vrste igrača na zalasku karijere. Oni koji žele da igraju svaku utakmicu jer misle da imaju 25 godina i puni su sebe, i oni koji shvataju da više nemaju 25 godina i da su tu da pomognu mladim igračima. Znaju da neće igrati svaku utakmicu, nije ih briga, ali će pomoći klincima. To su zdravi ljudi", rekao je Kantona i potom nastavio:

"Ja sam se penzionisao sa 30 godina i ne znam kakav bih bio, a sad je naišao onaj koji želi da igra do 40. i misli da mora da igra. Gigs i Maldini su bez imalo egocentričnosti pomagali mladim igračima pred kraj karijere, a danas to radi i Ibrahimović. Ronaldo ne razume da ima već 38 godina i da mora da bude svestan da neće igrati svaku utakmicu, a ne da se zbog toga ljuti", poručio je Erik Kantona.