Sport

Barselona dominantna u "El klasiku" za prvi trofej u Ćavijevoj eri

Fudbaleri Barselone savladali su u finalu Superkupa Španije ekipu madridskog Reala sa 3:1 (2:0) i tako osvojili prvi trofej od odlaska Lionela Mesija iz kluba
Barselona dominantna u "El klasiku" za prvi trofej u Ćavijevoj eriGetty © Yasser Bakhsh

Prva nagrada u novoj, Ćavijevoj trenerskoj eri u Barseloni, stigla je u finalu Superkupa Španije, odigranom u Saudijskoj Arabiji.

"Blaugrana" je potpuno nadigrala Real Madrid u "El klasiko" finalu, savladavši ljutog rivala sa 3:1.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Barselona je brzo preuzela inicijativu i bila konkretniji i opasniji rival.

Nagrada za takav pristup stigla je u finišu prvog dela utakmice.

Visoki presing na protivničkoj polovini rezultovao je oduzetom loptom, Pedri i Levandovski su brzo doturili loptu do Gavija, koji matira Kurtou i donosi katalonskom klubu prednost.

U 45. minutu, De Jong je uposlio mladog Gavija, a ovoga puta on se našao u ulozi asistenta, kada je proigrao Levandovskog. Poljski napadač nije imao težak posao da spakuje loptu u mrežu za velikih 2:0 za Barsu.

Drugo poluvreme nije donelo prevelike promene, pošto je Barselona nastavila sa dominantnijom igrom.

Barsino 18-godišnje čudo od deteta sa razlogom je na kraju ponelo trofej za najboljeg igrača meča. 

Svuda je Gavi bio na terenu, pa je tako u 69. minutu pobegao odbrani rivala i progirao Pedrija na drugoj stativi, za novi gol Ćavijeve ekipe i vođstva od 3:0.

Do kraja meča, Real je uspeo da postigne počasni pogodak, bilo je to u trećem minutu nadoknade, kada je iz trećeg pokušaja u istom napadu, Benzema matirao Ter Štegena.

Barselona je osvojila prvi trofej od kako je na klupu seo Ćavi, a takođe prvi trofej od kako je ekipu napustio Lionel Mesi.

Čak 14. put "Blaugrana" je osvojila Superkup Španije, čime je najtrofejnija ekipa u ovom takmičenju. Drugi je Real sa 12 titula.

image