Sport

Arsenal ponovo želi Vlahovića, ovoga puta kao "utešnu nagradu" umesto Mudrika

Kako prenose italijanski i britanski mediji, srpski napadač Dušan Vlahović nalazi se na radaru Arsenala, koji želi da ga dovede u januarskom prelaznom roku, pošto nije uspeo da ugovori transfer za ukrajinskog fudbalera Mihajla Mudrika
Arsenal ponovo želi Vlahovića, ovoga puta kao "utešnu nagradu" umesto MudrikaGetty © Marco Luzzani

Usled neverovatnih okolnosti, Arsenal je ostao bez već viđenog "tobdžije" Mihajla Mudrika.

Ukrajinski fudbaler u poslednjem trenutku pojačao je redove Čelsija, Arsenalovog gradskog rivala, u transferu vrednom 100 miliona evra.

Britanski i italijanski mediji navode da se Arsenal okrenuo alternativnim pojačanjima u napadu.

Prvi "pik" tima koji sa klupe predvodi Mikel Arteta je Dušan Vlahović.

Arsenal se već ranije interesovao za Vlahovića, koji je u međuvremenu odlučio da pojača Juventus.

"Vlahović je član Juventusa, osim ako ne stigne ponuda koja bi mogla sve da promeni. Arsenal, koji je izgubio Mudrika, traži pojačanje u napadu. U Torinu su spremni da pričaju o transferu, ali da bi se Juventus odrekao Vlahovića potrebno je da neki drugi klub plati obeštećenje od najmanje 100 miliona evra. U suprotnom Vlahović će ostati u Juventusu najmanje do juna", ističe se u tekstu "Kalčomerkata".

Pored Vlahovića, pominje se i dvojac Barselone - Rafinja i Feran Tores.

Obojica ne uspevaju da se nađu prečesto u startnih 11 u Ćavijevoj taktičkoj zamisli, pa ne bi bilo nerealno da promene sredinu.

Uprkos tome što je već duže vreme bez povređenog Žezusa, kao i činjenice da su ostali bez planiranog Mudrika, Arsenal uspeva da održi prvo mesto na tabeli Premijer lige, a u poslednjem kolu savladali su Totenhem sa 2:0.

image