Novak za RT Balkan: Slično kao pre dve godine, očekujem veliku upalu kada popuste lekovi

Novak Đoković posle pobede na startu Australijan opena srpskim novinarima otkrio stanje povrede

Najbolji srpski sportista savladao je Roberta Karbaljesa Baenu u prvoj rundi Ozi opena rezultatom 6:3, 6:4, 6:0, iako je imao malo vremena za pripremu.

Đoković je tokom turnira u Adelajdu doživeo peh i povredio zadnju ložu leve noge.

Neizvesnost je prava reč koja bi mogla da opiše prethodnih nekoliko dana, pošto je jedan trening otkazao, a drugi odradio u slabijem intenzitetu, da bi srpskim novinarima potvrdio da je situacija slična kao 2021. godine.

"Slična situacija je kao pre dve godine, time sam ti sve rekao", odgovorio je Đoković novinaru RT Balkan na pitanje o stanju povrede.

"Potrebni su vreme i odmor da se regenerišu vlakna. Kad nemaš mnogo dana za pripremu i oporavak, moraš da uradiš svešto je u tvojoj moći, a to je što manje treninga i što više odmora da se organizam oporavi."

Dan pred meč Đoković je odradio trening na "tajnoj lokaciji" gde su prisustvovali srpski novinari, dok je tokom nekih 35 minuta zagrevanja za duel sa Špancem proveo u "višj brzini".

"Videli ste kako sam trenirao, lagano, sa nekih 50 odsto inteziteta. Danas sam malo jače povukao i dobro je bilo. Videćemo šta će biti sutra kada popuste lekovi - verovatno velika upala."

Dodao je i da mu je iskustvo iz 2021. godine, kada je pokidao trbušni mišić, pomoglo u novonastaloj situaciji koja se dogodila pred povratnički nastup u Melburnu.

"Dobra stvar na grend slemu je što imaš dan između mečeva, pa ti daje vremena da se regenerišeš. To iskustvo od pre dve godine mi je pomoglo da se nosim sa ovom situacijom."

A taj povratnički nastup prošao je savršeno – na tribinama je bilo više stotina srpskih navijača koji su svodove "Rod Lejver arene" obojili u trobojku.

"Pre svega, velika zahvalnica svim našim ljudima koji su došli, nisam ih ovoliko očekivao i hvala im još jednom što su ostali do kraja. Dali su mi veliki vetar u leđa, bio sam nešto nervozniji pred meč protiv Kirjosa kada sam prvi put izašao na 'Rod Lejver arenu'. Nisam znao kako će me dočekati, iako sam priželjkivao dobar prijem."

Potom je i malo anilizirao okršaj sa Robertom Karbaljesom Baenom.

"Testirao sam nogu, pokušavao sam da zaštitim nogu na početku, trebalo mi je da uđem u meč, da se krećem slobodnije, što je dalje meč išao, bolje sam se osećao i kretao. Navikao sam se i na stil igre protivnika sa kojim nisam igrao dugo. Dobro je servirao i igrao u prva dva seta, ali od kraja drugog i trećeg sam igrao u višoj brzini. Drago mi je što sam odigrao ovako kako jesam", zaključio je Đoković.