Tužan kraj za šampiona – Nadala povreda izbacila sa Australijan opena!

Još jedan "zemljotres" potresao je Melburn i aktuelni šampion je doživeo veliki peh – Rafael Nadal se povredio i izgubio u drugom kolu Australijan opena

Najbolji španski sportista svih vremena na tužan način je završio učešće na grend slemu u Melburnu, pošto zbog povrede nije mogao da pruži pravi otpor Amerikancu Makenziju Makdonaldu – 6:4, 6:4, 7:5.

"Bik sa Majorke", koji brani trofej osvojen pre 12 meseci, osetio je bol u predelu prepona u finišu drugog seta.

U osmom gemu drugog dela igre pokušao je da stigne jednu paralelu koju je poslao rival, doživeo je neugodno istegnuće i odmah je bilo jasno da nešto nije u redu.

S obzirom na to da se sve događalo ispred njegovog boksa, momentalno je signalizirao svom timu da ima problem.

Makdonald je u tim trenucima bio na servisu, uspeo je da potvrdi brejk i povede 6:4, 5:3, nakon čega je Rafa zatražio medicinski tajm-aut.

Srpkinja Marijana Veljović, koja je vodila meč iz sudijske stolice, pozvala je fizioterapeuta i, posle pregleda na terenu, njih dvojica su otišli u svlačionicu.

Kamermani su u tim trenucima snimili suprugu Ćisku, koja nije mogla da sakrije suze zbog situacije u kojoj se našao njen izabranik.

Kao što je to činio mnogo puta u karijeri, nastavio je Španac da pokušava, izgubio drugi set, ali se borio do kraja. Ipak, taj kraj je došao brzo i izvesno je da ćemo dobiti novog šampiona.

Nadala sada očekuje pad na ATP rang-listi, pošto će zbog poraza u prvoj rundi izgubiti više od 1.900 bodova, pa će posle turnira u najbolju ruku biti šesti igrač sveta.

Makdonalda u drugoj rundi očekuje pobednik susreta Dalibor Svrcina – Jošihito Nišioka.