Sport

Optužili Novaka da prkosi sudiji, on im oštro odgovorio: Proverite pre nego što nekog osudite

Srpski teniser Novak Đoković pojasnio je na društvenim mrežama situaciju oko pauze za odlazak u toalet u meču prvog kola Australijan opena i pozvao medije, pre svega "Jurosport" da paze šta prenose, pre nego što nekoga pogrešno osude
Optužili Novaka da prkosi sudiji, on im oštro odgovorio: Proverite pre nego što nekog osuditeGetty © Kelly Defina

Novak Đoković se na Australijan open vratio u sjajnom izdanju, pošto je u prvom kolu rutinski savladao Španca Karlesa Baenju sa 3:0 u setovima.

Taj meč je po mnogo parametara bio jedan od najinteresantnijih i komentarisanijih u dosadašnjem ranom toku turnira.

Pored fantastične podrške sa tribina i Novakovog fenomenalnog tenisa u povratku na "Rod Lejver arenu", mnogima je za oko zapao i detalj oko pauze za toalet koju je tražio srpski teniser.

Naime, tokom prvog seta, pri vođstvu od 3:2, Đoković je signalizirao i zatražio od sudinice pauzu kako bi otišao u toalet.

Dok je izlazio sa terena i krenuo ka svlačionici i toaletu, ona je pokušala da ga dozove i nešto mu saopšti, ali je Novak već ušao u tunel.

"Jurosport" je na društvenim mrežama podelio tu situaciju uz komentar: "Novak Đoković je prkosio sudiji kako bi uzeo ranu pauzu za odlazak u toalet u svom prvom meču na Australijan openu."

Srpski teniser razrešio je dileme i na Instagramu objasnio situaciju, te oštro kritikovao pomenuti mediji.

"Jurosporte, molim vas da proverite informacije pre nego što objavite nešto osuđujuće i pogrešno", naveo je Novak.

"Glavni sudija mi je dozvolio da idem u toalet, ali mi je rekla da nemam pauzu za toalet, već onu za presvlačenje. Rekla mi je (što niste preneli na snimku), da nemam mnogo vremena i da moram da požurim. Kada sam već izašao sa terena, pozvala me je, ali je nisam čuo, a želela je da mi kaže da je toalet na drugoj strani terena. Našao sam jedan u blizini izlaza na koji sam se uputio i morao sam da budem brz, zbog vremena", pojasnio je Đoković i dodao:

"Nisam joj prkosio kako ste naveli, niti sam kršio pravila. Dala mi je dozvolu i rekla da budem brz. Sledeći put bolje promislite pre nego što nešto objavite. Imate odgovornost prema brojnim ljubiteljima sporta koji vas prate", zaključio je Novak.

Srpski teniser svoj pohod na rekordni deseti trofej na Australijan openu, nastavlja u četvrtak od 09.00 časova po srednjeevropskom vremenu, kada se sastaje sa Francuzem Kuakoom.

image