Sport

"Seča" favorita na Australijan openu - Đokoviću olakšan put ka završnici

Posle Nadala u sredu, u četvrtak su još tri favorizovana igrača završila učešće u Melburnu nakon neočekivanih poraza
"Seča" favorita na Australijan openu - Đokoviću olakšan put ka završniciGetty © Clive Brunskill / Staff

Kakav neobičan dan u muškom singlu tokom četvrtog dana Australijan opena! Kao malo kada pre, favoriti su ispadali redom i to baš u polovini žreba u kojoj se nalazi i Novak Đoković.

To znači da neka od zvučnih imena neće biti na putu Srbina u pohodu ka još jednoj završnici grend slema, pošto su poraze doživeli Kasper Rud, Tejlor Fric i Aleksander Zverev.

Sve je počelo sa "čišćenjem" favorita još dan ranije, kada je neočekivano ubedljivo poražen Rafael Nadal. Ali i u četvrtak smo videli nekolicinu iznenađenja. Prvo je Kasper Rud rano ujutro izgubio od Džensona Bruksbija 3:1. Treći teniser sveta je uspeo da se kroz taj-brejk trećeg seta donekle vrati u meč, ali je ostao bez snage i Amerikanac je u četvrtom setu slavio 6:2 za veliki trijumf.

Potom je na terenu bio Tejlor Fric, ali je osmi nosilac doživeo bolan poraz od domaćeg igrača Alekseja Popirina. On je kao dobitnik "vajld karda" i 113. teniser sveta slavio 3:2, po setovima 6:7, 7:6, 6:4, 6:7, 6:2.

Na kraju, i Aleksander Zverev je izgubio od Amerikanca Majkla Moa. Nemac se vratio velikim turnirima nakon što je zbog povrede propustio veći deo 2022. godine, ali protiv 107. tenisera sveta nije uspeo da izađe na kraj. Mo je slavio 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:2).

To je dovelo do toga da se u Novakovoj polovini žreba najteži protivnici nalaze u vidu Andreja Rubljova i Holgera Runea, a sa jednim od njih bi mogao da se sretne u četvrtfinalu.

Tako će jedan od polufinalista Australijan opena, iz te poslednje četvrtine žreba biti jedan od sledećih igrača: Aleksej Popirin, Ben Šelton, Džej Džej Volf, Majkl Mo, Roberto Bautista Agut, Endi Mari, Tanasi Kokinakis, Tomi Pol ili Dženson Bruksbi.

image