Sport

Đoković zabrinuo izjavom: Povreda nije dobro, nadam se da ću moći da se oporavim

Đoković se plasirao u narednu rundu Australijan opena, ali izjava za "Jurosport" nakon meča donela je potencijalno jako loše vesti
Đoković zabrinuo izjavom: Povreda nije dobro, nadam se da ću moći da se oporavimGetty © Mark Kolbe / Staff

Teškom mukom, ali Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena, upisavši 36. uzastopnu pobedu na tlu Australije. On je savladao Francuza Enca Kuakoa 3:1, po setovima 6:1, 6:7, 6:2, 6:0.

Srpski teniser je morao da se žestoko pomuči ne bi li savladao 191. tenisera sveta, pošto je na terenu ostao preko tri sata. Ipak, trijumf je bio upisan, uz jedan medicinski tajm-aut kada je zbog problema sa zadnjom ložom zabrinuo svoje navijače.

No, nakon meča, Đoković je izjavom dodatno "podgrejao" brigu da bi njegov problem sa mišićem mogao da bude teže prirode nego do sada.

"Da, bilo je svega večeras. Srećan sam što sam prošao, hteo sam da prođem u tri seta, ali čestitke Kuakou za dobru igru. Bile su zanimljive okolnosti sa kojima moraš da se nosiš, nekad može da bude električno na tribinama, na dobar ili loš način i moraš da sve prihvatiš i prilagodiš se", rekao je Đoković za "Jurosport", aludirajući na pojedine navijače koji su tokom meča provocirali Novaka, zbog čega se i raspravljao sa glavnim sudijom.

Upitan o lopticama na turniru, Đoković je istakao da je primetna promena.

"Dosta igrača se žalilo, ja se ne žalim, samo primećujem da su loptice teže i da zahtevaju više snage po hladnijem vremenu. Kuako je išao napred, nije promašivao i svaka mu čast na načinu na koji je igrao", rekao je srpski teniser, pre nego što je odgovarao na pitanje Barbare Šet o njegovoj povredi mišića koja ga je mučila tokom meča.

"Nije dobro uopšte, da budem iskren. Idem dan po dan. Bilo je bolje u prošlom meču nego večeras. To je sve što mogu da kažem. Sada je na Bogu da mi pomogne, i fizioterapeutima, ne znam. Idem dan po dan, i nadam se da ću moći da se oporavim", rekao je Đoković. U trećem kolu, Novak će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

image