Novak besneo zbog navijača: Izbaci ga sa meča, tip je "mrtav" pijan, provocira me

Đoković je morao da se žali kod sudije Fergusa Marfija zbog ponašanja jednog od navijača

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom protiv Francuza Enca Kuakoa. U tome je uspeo tek nakon tri sata igre i četiri seta, pošto je srpski teniser slavio rezultatom 3:1.

Đoković je imao problema sa povredom zadnje lože zbog koje je izjavio da "stanje uopšte nije dobro", a tokom meča je imao i problema sa jednim navijačeg zbog kog se čak i rasprasvljao sa sudijom.

Sve se dešavalo na početku četvrtog seta, kada je Đoković vodio 2:1 u setovima i 2:0 u gemovima. Četiri navijača su na jednoj od tribina bili obučeni u crveno-belu uniformu kao "Valdo", želeći da provociraju Novaka.

Jedan od njih četvorice je očito bio toliko uporan u svojim provokacijama, da je i Novak morao da reaguje kod sudije Fergusa Marfija.

"Provocira me celo veče, šta ćeš da uradiš? Odgovori mi. Ti se šališ? Kako ne znate ko je, mrtav je pijan od prvog poena, provocira me od prvog poena. Šta ćeš da uradiš po tom pitanju, ja sam ga čuo 50 puta, a ti bar deset? Šta ćeš da uradiš? Zašto ne zoveš obezbeđenje da ga izbaci sa stadiona?", ponavljao je Đoković.

U kadru se potom pojavio i "pijani navijač" koga je Đoković označio, a koji mu je na sve to slao i poljupce, želeći da ga dodatno iznervira. Novak se već mučio sa povredom zbog koje nije mogao da igra na najvišem nivou, ali je uspeo da na savršen način okončan meč, osvojivši četvrti set bez izgubljenog gema.