Sport

Đoković strahuje zbog povrede: Imam izbor da nastavim dalje ili da odustanem

Srpski teniser je govorio opširnije o povredi koja ga je mučila tokom meča protiv Enca Kuakoa i istakao da se nada da će moći da nastavi takmičenje na turniru
Đoković strahuje zbog povrede: Imam izbor da nastavim dalje ili da odustanem© Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je nakon nešto više od tri sata igre eliminisao 191. tenisera sveta Enca Kuakoa, rezultatom 3:1.

Nakon meča, Đoković je u razgovoru za "Jurosport" istakao da situacija sa povredom nimalo nije dobra, a o tome je sa više detalja govorio na konferenciji za medije.

Situacija je tokom meča sa Kuakoom bila takva da je Đoković morao i da traži medicinski tajm-aut.

"Bolje je prošao prvi meč u odnosu na povredu, imao sam postepeno pogoršavanje povrede, intenzitet se pojačavao. Medicinski tajm-aut gde sam izašao i promenio steznik plus popio lekove, te pilule su počele da deluju posle 30 minuta. U četvrtom setu sam osećao da sam mogao da se krećem, nisam odigrao lopte kako sam želeo, a proklizavanja su bila veliki problem. Bio je podnošljiv bol osim ekstremnijih lopti, morao sam da pustim ruku i da budem agresivniji. Nisam puno tražio da ostajem u dugačkim razmenama, da se što kraće igraju poeni i funkcionisalo je. On je stegnutije krenuo u treći set, meni je to mentalno pomoglo. Povreda nije idealna, sada je još lošija situacija, ne treniram danima između mečeva, ali ima prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč", rekao je Đoković.

Novak je potom govorio kakve sada ima opcije pred sobom i jasno poručio - ili će nastaviti da igra na Australijan openu, ili neće.

"Nema previše nekih izbora, dva su: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imaš dan odmora, to je dobro, daje se prilika za oporavak. Da se dovede u bolje stanje."

"Pre dve godine sa drugim delom tela i pocepanim mišićem uspeo sam da osvojim turnir. Da bude tako i sada, četvrtfinale i finale dva dana, bolje sam se osećao. Bio sam optimista posle prvog meča, juče i danas, bilo je stvarno dobro, video sam da mogu i bez tablete da igram, uzeo sam ih za svaki slučaj. Ne može ovo da se predvidi, kako će se odvijati, pokreti su dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama može da prouzrokuje povredu. Neću sutra trenirati, nadam se da ću imati dovoljno dobar osećaj da se takmičim", rekao je Novak Đoković, koji će u subotu u trećem kolu igrati protiv Grigora Dimitrova.

image