Sport

Novakova dvostruka promena i "žmurke" pred meč sa Dimitrovom

Najbolji srpski sportista odlučio se za promenu termina za zagrevanje pred meč sa Grigorom Dimitrovom
Novakova dvostruka promena i "žmurke" pred meč sa Dimitrovom© RT Balkan/Nikola Đukić

Novak Đoković trebalo bi od 9.00 po srednjoevropskom vremenu da zaigra protiv Grigora Dimitrova u trećem kolu Australijan opena, na Rod Lejver areni.

Zbog toga je prvobitno zakazao zagrevanje na terenu u 16.30 po lokalnom vremenu (6.30 po srednjoevropskom), na terenu broj 10 koji se nalazi u okviru kompleksa i na kojem se zagrevao pred sudar drugog kola.

Ne samo da je trening pomerio za sat vremena (u 17.30), nego se i sklonio od očiju javnosti, odlučivši se za novu lokaciju.

Bilo je planirano da se zagreva na terenu broj 22, koji je deo Teniskog centra Australije. Na istom terenu na "tajnoj lokaciji" je pre nekoliko dana odradio trening kojem je prisustvovao i RT Balkan.

Međutim, kada smo stigli na zadatu lokaciju, sačekala nas je kontrainformacija – Novak ne trenira na terenu 22.

U poslednji čas je ponovo, po drugi put promenio odluku i kratko zagrevanje odradio na terenu "Rod Lejver arene".

Standardni asortiman – osnovni udarci, servis i ritern u laganom ritmu, bez previše naprezanja i trčanja. Nakon "žmurki" po Melburn parku, odradio je dovoljno da, nadamo se, bude spreman za Dimitrova.

Đoković ima problema sa povredom lože, a nakon trijumfa u drugom kolu istakao je da njegovo stanje nije dobro.

Poslednji put Novak i Grigor sastali su se još 2019. godine u Bersiju, u Melburnu nikada nisu igrali, a na slemovima su se dvaput sastali – u polufinalu Vimbldona 2014, kao i godinu dana ranije na Rolan Garosu.

Ukupni međusobni skor je 9-1 za srpskog tenisera.

Pobednik ovog susreta u narednoj rundi ide Aleksa de Minora, koji je u tri seta eliminisao Benžamana Bonzija – 7:6 (7:0), 6:2, 6:1.

image