Sport

Emotivni susret Đokovića i Jelene Dokić posle dugo vremena

Najbolji srpski teniser je posle još jedne veoma teške pobede na Australijan openu imao prilike da se susretne i sa Jelenom Dokić
Emotivni susret Đokovića i Jelene Dokić posle dugo vremena© Screenshot/Wide World of Sports Australia

Đoković je u trećoj rundi na prvom grend slemu sezone ponovo imao velikih nevolja zbog povrede zadnje lože, ali je trijumfovao rezultatom 7:6 (9:7), 6:3, 6:4.

Standardni intervju na terenu vodila je Jelena Dokić, koja je osim za Australiju, tokom karijere nastupala i za Srbiju i Crnu Goru.

Njih dvoje su se prvi emotivno zagrlili, a onda i krenuli šestominutni razgovor.

"Hvala vam sto ste došli, kreirali ste sjajnu atmosferu, vaša energija nam daje snagu u ključnim momentima. Drago mi je da te vidim Jelena, nisam te video godinama", počeo je Đoković.

Ona se nadovezala zanimljivim pitanjem:

"Sećaš li se kada sam te prvi put videla na Australijan openu? Rekao si mi: 'Ja sam Novak Đoković, da li me se sećaš?' Rekla sam da se sećam, ali zaista nisam. Mi smo trenirali dve godine ranije i nisam mogla da se setim ko si. Ali sada znam ko si i svi ovde znaju", dodala je Jelena.

Svetski "broj 5" je ipak želeo da razgovara o duelu sa Bugarinom, a ne anegdotama iz prošlosti.

"Drago mi je što te opet vidim, hajde da pričamo o meču", naveo je Srbin i malo analizirao susret.

"Svaki gem, svaki poen je bio bitan, od početka do kraja. Rani brejk je bio bitan za mene jer nisam bio siguran kako cu se osećati. Mnogo poštujem Grigora, dugo se znamo, on mi je jedan od najvećih prijatelja na turu. Toliko je dobar sportista, mislio sam da će dupli brejk biti dovoljan u trećem setu, ali do kraja nisam znao da li ću preživeti. To je bila velika borba."

Do ispadanja Endija Marija, njih dvojica su bili jedini osvajači grend slem titule u žrebu. Obojica imaju po 35 godina, te je Dokićeva pitala kako uspevaju protiv mladih.

"Kako to misliš protiv mladih? (Smeh) Pa, 35 je novih 25. Pogledajte Rafu i Endija, igraju na visokom nivou i ja to želim da radim. Svaka sezona se računa kada uđete u poslednju četvrtinu karijere, više cenite svaki turnir, bio sam srećan da radim ono što volim, 20 godina profesionalnog sporta, ne mogu da budem zahvalniji."

U sledećoj rundi on će igrati sa domaćim predstavnikom Aleksom de Minorom.

"Očigledno je da je De Minor jedan od najbržih igrača, mnogo je napredovao. Ima Hjuita u svom uglu, bivšeg broja jedan, ne znam koliko vas će biti na mojoj strani tada, ali volim vas", zaključio je Đoković.

image