Sport

Zvezda potvrdila dolazak beka, Argentinac stiže i u fudbalski klub

Argentinski fudbaler Aleks Vigo, novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je srpski klub

Crveno-beli su doveli pojačanje na poziciji desnog beka, pošto je Argentinac Aleks Vigo pojačao redove šampiona Srbije.

Vigo stiže iz redova River Plejta, prvo na pozajmicu, nakon čega bi crveno-beli trebalo da otkupe njegov ugovor.

Argentinac ima 25 godina, igrao je i za Taljajres, Takuman, Ludogorec, a prehodnu sezonu je bio na pozajmici u Indepedijenteu.

Nije bio u planovima trenera i čuvenog fudbalera Martina Demikelisa, a rešio je da se ponovo oproba u Evropi.

Vigo će doputovati u Antaliju, gde će se brzo priključiti novim saigračima u Zvezdi i staviti na raspolaganju treneru Milošu Milojeviću.

"Pre svega bih pozdravio Aleksa i poželeo mu dobrodošlicu, uz veru da će ostati u Zvezdi dugi niz godina. Dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz veoma kvalitetne argentinske lige gde je igrao za River Plejt, Independijente i Kolon. Iza sebe ima veliki broj prvenstvenih utakmica i on je desni bek kog smo tražili i koji će se, verujem, izuzetno dobro uklopiti u naš tim. Ono što ga krasi su izuzetne moralno voljne osobine, koje poseduju svi argentinski fudbaleri, atletski je veoma dobar, poseduje brzinu i može da se ponavlja po desnoj strani. Sigurno će se veoma dobro uklopiti u zahteve trenera Milojevića", rekao je sportski direktor srpskog kluba Mitar Mrkela. 

Argentinski fudbaler izrazio je veliko zadovoljstvo što karijeru nastavlja u crveno-belima.

"Veoma sam srećan što sam došao u Zvezdu koja je veliki klub i čega sam svestan. Hvala sportskom direktoru na lepim rečima i siguran sam da ću ispuniti sve zadatke koji su postavljeni pred mene, te da ću pokazati ono najbolje zbog čega sam došao. Upoznat sam sa Zvezdinom veličinom, kao i činjenicom da klub ima ogromnu bazu navijača, a to je jedan od razloga zbog kog sam i došao, kao i da osvajam trofeje. Sebe bih opisao kao izuzetno ofanzivnog beka, ali pružam maksimum i kada je defanziva u pitanju. Fizički se dobro osećam, spreman sam da igram, tako da sam na raspolaganju stručnom štabu", rekao je Vigo.

image