Mekinro strahuje za Đokovića: On može da namuči Novaka, ako nije 100 odsto spreman...

Slavni Amerikanac se pita o tome koliko bi povreda zadnje lože mogla da uspori Srbina na Australijan openu

Novak Đoković u nedelju pauzira na Australijan openu, a već u ponedeljak biće na terenu u meču osmine finala u kom će se sastati sa domaćim teniserom Aleksom De Minorom u večernjem terminu, odnosno oko 9.30 po srednjoevropskem vremenu.

Srbin i Australijanac se do sada nikada nisu sastajali, ali legendarni teniser Džon Mekinro veruje da bi 23-godišnjak i trenutno 24. teniser sveta mogao da napravi veliki problem povređenom Đokoviću.

"Zaista je teško reći šta se trenutno fizički događa Novaku. On odrađuje posao, ali sigurno je to da ne izgleda 100 odsto spreman", rekao je slavni Amerikanac za "Jurosport".

"Pitanje je ko će to iskoristiti kada postane teško. Deluje da je spreman da se uzdigne u momentima odluke, ali što se mene tiče, sve to će ga stići ako ne bude u redu", dodao je nekadašnji trostruki osvajač Vimbldona četvorostruki šampion Ju-Es opena. Đoković se u trećem kolu protiv Grigora Dimitrova jeste mučio, nosio je ponovo bandaž oko zadnje lože, a tu povredu je i tokom meča morao da tretira.

"Ta povreda će ili prestati da ga muči za meč-dva ili će da izazove iznenađenje. De Minor, njegov sledeći protivnik, je neko ko bi mogao da to iskoristi, jer zasniva svoju igru na brzini i na tome da primora protivnika da radi. Takav tip momka mogao bi da stvori Novaku probleme, ako nije 100 odsto spreman."

Novakov rival je De Minor, koji je u trećem kolu lako savladao Francuza Benžamana Bonzija.

"Ako Novak bude 100 odsto spreman ili blizu toga, onda De Minor nije tip igrača koji može da mu naškodi, pa je u tom slučaju Novak veliki favorit. Međutim, veoma je teško reći gde se Novak sada nalazi. Nekad je teško predvideti situaciju sa zadnjom ložom, teška je za oporavak i stvarno je potrebno da je odmarate. Ako je ovo zaista takva povreda da mu otežava kretanje, onda sam impresioniran onim što pruža. Za sada je dobro gurao, pa se nadam da nije ništa ozbiljno i da može da izađe na teren i da igra tip meča kakav smo navikli da igra u Australiji. U tom slučaju, neko će morati da uradi nešto neverovatno da bi ga pobedio", poručio je Džon Mekinro.