Sport

Nova senzacija na Australijan openu - nije imao grend slem pobedu, sad je u četvrtfinalu

Jirži Lehečka je eliminisao i Feliksa Ože-Alijasima i to na fantastičan način
Nova senzacija na Australijan openu - nije imao grend slem pobedu, sad je u četvrtfinalu© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Nova senzacija na Australijan openu! Ispala je prva teniserka sveta Iga Švjontek i to će zasigurno ostati najveće iznenađenje dana u Melburnu, ali sada je učešće na turniru neočekivano završio i Feliks Ože-Alijasim.

Šesti nosilac doživeo je poraz u osmini finala od Jiržija Lehečke, češkog tenisera koji je preokretom slavio 3:1 (4:6, 6:3, 7:6, 7:6).

Ovo je Lehečki prvi put da je stigao do četvrtfinala nekog grend slema. On je prošle godine prvi put igrao u glavnim žrebovima grend slemova, ali je svaki put ispadao u prvim kolima i do ovog turnira nije imao nijednu grend slem pobedu u karijeri.

Ipak, sada je upisao trijumfe protiv čak tri nosioca. Prvo je Lehečka eliminisao 21. nosioca Bornu Ćorića, a nakon Krisa Jubanksa, pali su i 11. nosilac Kameron Nori, i sada Ože-Alijasim.

Lehečka je odigrao meč karijere, odlično je servirao i bio agresivan, dok Kanađanin sa druge strane nije imao živosti na kakvu je obično navikao svoje navijače. Tako će Lehečka u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Stefanos Cicipas - Janik Siner.

Čeh je pre turnira bio 71. na svetu, a posle Australijan opena bi mogao da bude u prvih 40 igrača. A kako je krenuo, nadaće se još jednom čudu...

image