Piksi poveo "orlove" - odleteli za Los Anđeles, neka se spreme Amerikanci

Selekcija sastavljena od igrača iz domaće lige i MLS lige, odigraće utakmicu u nezvaničnom terminu protiv selekcije SAD

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković poveo je novu grupu fudbalera u Los Anđeles, gde će selekcija sastavljena od igrača koji nastupaju u domaćoj Superligi igrati prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Meč koji je na programu u noći između srede i četvrtka (04.00) biće prilika za Piksija da vidi nove igrače na delu, a njima će se pridružiti i trojica srpskih igrača koji nastupaju u američkoj MLS ligi.

Dejan Joveljić, Đorđe Petrović i Ranko Veselinović, igrači Los Anđeles Galaksija, Nju Inglanda i Vankuvera, biće uz igrače iz Superlige deo tima koji će Stojković testirati u Kaliforniji.

"Utakmica u Los Anđelesu predstavlja sve samo ne ekskurziju, bez obzira što je prijateljska. Ona je odlična šanse za sve igrače da pokažu talenat i kvalitet, jer mart se bliži i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Imaju sve u svojim nogama da pokažu i dokažu da im je mesto u A selekciji. Možda neće biti iznenađenje da neko od njih bude na spisku za mart", poručio je Stojković. Evo i kako izgleda grupa igrača na koju Piksi može da računa:

GOLMANI: Đorđe Petrović (Nju Ingland), Dragan Rosić (Radnički Niš);

ODBRANA: Ranko Veselinović (Vankuver), Nemanja Stojić (TSC), Nemanja Petrović (TSC), Filip Damjanović (Voždovac), Marko Mijailović (Voždovac);

SREDINA: Mirko Topić (Vojvodina), Miloš Pantović (Voždovac), Vladimir Lučić (Čukarički), Luka Ilić (TSC), Luka Bijelović (Spartak), Marko Ivezić (Voždovac), Veljko Simić (Vojvodina), Nikola Petković (Čukarički);

NAPAD: Dejan Joveljić (LA Galaksi), Nikola Štulić (Radnički Niš).