Cicipasov "rolerkoster" u pet setova - preživeo Sinera, sad je favorit za finale

Grk je uspeo da stigne trijumfa nakon tačno četiri sata igre i biće u dobroj poziciji da stigne do završnog susreta na turniru

Poznat je i četvrti četvrtfinalista Australijan opena! Stefanos Cicipas savladao je Janika Sinera i stigao među osam najboljih u Melburnu i to nakon "maratonske" borbe u pet setova.

Grčki teniser i treći nosilac slavio je 3:2, po setovima 6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3 i tako nastavio svoj pohod ka prvom grend slem trofeju i prvom mestu na ATP listi.

Cicipas je odlično otvorio meč i u svim važnim momentima je bio odlučniji i smireniji u odnosu na rivala iz Italije. To mu je omogućilo dva sigurna seta i veliko vođstvo, pre nego što je Siner rešio da zakomplikuje stvari.

Delovao je Cicipas i donekle poraženo u četvrtom setu, mučio se i meč je otišao u odlučujući peti set. Ipak, Cicipas je uspeo da probuđenog Sinera smiri u petom setu i stigne do vredne pobede.

Sada je Cicipas na tri pobede od titule, što bi bila njegova prva na grend slemovima. Ukoliko bi Grk i osvojio turnir u Melburnu, on bi od narednog ponedeljka (31. januara) prvi put u karijeri postao najbolji teniser sveta.

Ipak, posle tačno četiri sata igre u osmini finala, pred Cicipasom je i dalje dugačak put. Sada ga čeka meč protiv Jiržija Lehečke, debitanta u ovoj fazi turnira. Biće favorit u tom meču, a ako pobedi, onda i u polufinalu, jer bi tamo rival mogao da bude pobednik meča Sebastijan Korda - Karen Hačanov.