Sport

Filipusis o Novaku: Ne vidim da ima problema, ako ga muči povreda – odlično je krije

Nekadašnji finalista Vimbldona i Ju-Es opena veruje da je Novak Đoković maksimalno spreman za nastavak turnira, iako je jasno da srpski as ima velikih poteškoća sa povredom zadnje lože
Filipusis o Novaku: Ne vidim da ima problema, ako ga muči povreda – odlično je krijeGetty © James Chance / Stringer

Mark Filipusis, bivši australijski teniser i trener Stefanosa Cicipasa, ne misli da Đoković ima povredu koja može da ga omete u nastavku Australijan opena.

Filipusis je u razgovoru sa medijima ipak istakao da bi ovo mogao da bude trenutak proboja nekih novih momaka, pošto je Novak jedini osvajač grend slem titule koji je i dalje ostao u žrebu.

"Stoprocentno je tako. Novak je, po mom mišljenju, najveći favorit. Možda je pod stresom, ali kada bi Stef igrao sa njim u ovom trenutku, rekao bih da je sto odsto spreman", počeo je Filipusis.

"Izgleda dobro. Čvrst je, neverovano udara lopticu, dobro se kreće i jedan je od najboljih u tom segmentu na turu. Videćemo da li će biti nekih fizičkih problema za Novaka, ja ih ne vidim. Ako ih ima, krije ih neverovatno dobro."

Svetskog "broja 5", koji se danima suočava sa povredom zadnje lože leve noge, od devet časova po srednjoevropskom vremenu očekuje susret sa domaćim igračem Aleksom de Minorom.

"Biće fizički veoma zahtevan meč. De Minor će tražiti duge relije, to je ono što inače radi. Voli da igra defanzivno, ali je isto tako dobar u kontrama. Biće spreman večeras i biće veoma zanimljiv meč za gledanje."

Za kraj, prokomentarisao je i nastup hitronogog Australijanca koji će drugi put u karijeri igrati u četvrtoj rundi Ozi opena.

"Udara dobro, fizički izgleda dobro, mentalno je spreman za borbu... Kada ste toliko koncentrisani i napeti dok igrate, morate naći i ravnotežu kako biste bili opušteni. Gledao sam poslednji Novakov meč i, čoveče, veoma je dobar. Znam da mu je uvijena noga, ali mislim da, kada su igrani važni poeni, nije imao nikakvih poteškoća sa kretanjem, kao ni poteza koji bi mu uticali na kretanje", zaključio je Filipusis.

image