Sport

Has: Đoković ima misiju, i dalje je prvi favorit za titulu

Nemac ne gubi veru u tenisera sa kojim je čak devet puta u karijeri delio tenisko borilište
Has: Đoković ima misiju, i dalje je prvi favorit za tituluGetty © Clive Brunskill

Tomi Has svestan je da Novak Đoković ima neugodnu povredu zadnje lože, ali i dalje veruje da je Srbin favorit za titulu.

"U ovom trenutku samo on zna koliko je loša situacija sa zadnjom ložom. Teniski navijači, mi, vi novinari, svi gledamo da vidimo neke znakove tokom meča znakove povrede", rekao je Has.

Direktor mastersa u Indijan Velsu nastupiće na Australijan openu u takmičenju legendi, ali će pre toga pratiti duel Novaka i Aleksa de Minora od devet ujutru po srednjoevropskom vremenu.

"Teško je reći kada pobedite nekog kao što je Dimitrov u tri seta, sprema se za meč protiv De Minora i publike. Tokom meča će znati kako se oseća, izjavljivao je na konferencijama za medije da nije dobro, da brine zbog toga, ali čak i sa povredama takmičarski duh se oseti tokom mečeva."

Još jednom, podvukao je da je iskustvo na strani osvajača 21 grend slem titule.

"Kada izađete na teren uvek skoči adrenalin, prima lekove protiv bolova, rade na tome neki od najboljih timova van terena da bi se to sredilo. Mislim da će biti spreman da igra, on je neko ko je potpuno fokusiran, nalazi se na misiji, verovatno će pronaći način, videćemo. Druga nedelja je teža, drugi igrači su spremni, i oni žele da pošalju poruku da zaustave devetostrukog šampiona Australijan opena. I dalje mislim da je favorit da osvoji", zaključio je Has.

image