Sport

Bagdatis: De Minor može da našteti Novaku, neće mu pokloniti pobedu

Čuveni Markos Bagdatis prognozirao je predstojeći duel između Novaka Đokovića i Aleksa de Minora
Bagdatis: De Minor može da našteti Novaku, neće mu pokloniti pobeduGetty © Shaun Botterill

Đoković i De Minor sastaju se u četvrtoj rundi Australijan opena i igraće prvi međusobni meč.

Očekivano, prvo je prokomentarisao fizičko stanje u kojem se nalazi srpski igrač, koji već desetak dana "boluje" od povrede zadnje lože.

"Veoma je komplikovano sa zadnjom ložom, ali mislim da se i dalje kreće sto posto", počeo je Bagdatis razgovor sa novinarima.

"Kada ga gledam kako igra, ne vidim nekoga ko oseća velike bolove. Naravno da ima problem sa zadnjom ložom, ne kažem da nema, ali pronalazi način da to kontroliše. Momci iz 'velike trojke' uvek to rade, pronalaze načine da nas iznenade, prevazilaze povrede koje drugi igrači ne mogu."

Osvrnuo se i na to šta je Đoković, zajedno sa Federerom i Nadalom, učinio u prethodnih 15 godina.

"Nikada nismo mogli da pretpostavimo šta će Novak, Rafa i Rodžer postići, oni su sa druge planete. Nikada nisu prestali da napreduju, a to je i teško i neverovatno. Svaka odluka koju su doneli u karijeri bila je ispravna, što nije uvek slučaj."

Ipak, veruje da će i mladi Australijanac imati čemu da se nada u ovom susretu.

"Veoma je težak protivnik, trči za svaku loptu i ima fantastični, čudni, ravni bekhend – baš kao što ga je imao njegov trener Lejton Hjuit. Veliki je borac, nikada neće odustati, tako da se protiv njega zaista mora dobiti meč, on ga neće pokloniti. Mislim da je to njegov kvalitet i da može da našteti Novaku, pod uslovom da je Novak malo povređen. De Minor može da mu naškodi, može da ga 'pretrči", zaključio je Bagdatis.

image