Sport

Novak nakon pobede: Želeo sam što pre da završim meč, sledi snažni Rubljov

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon pobede nad De Minorom da je želeo što pre da savlada rivala, kako ne bi dozvolio nikakav rizik. Novak je dodao da ga očekuje težak meč protiv Rusa Andreja Rubljova, koga krase sjajni forhend i servis
Novak nakon pobede: Želeo sam što pre da završim meč, sledi snažni RubljovGetty © Clive Brunskill

Novak Đoković je veoma rutinski izborio plasman u četvrtfinale Australijan opena, pošto je sa 3:0 u setovima savladao domaćeg tenisera Aleksa De Minora.

Nakon pobede, srpski teniser izjavio je da je želeo što pre da upiše pobedu nad talentovanim teniserom.

Na pitanje zbog čega je bio tako "surov", Novak je odgovorio: "Zato što sam želeo ubedljivo da ga pobedim", kroz smeh je rekao srpski teniser.

"Ne mogu da kažem da mi je žao što meč nije bio duži, želeo sam da pobedim sa 3:0, jer nikad se ne zna šta može da se desi na terenu. Prvih par gemova su bili tesni, ali nakon prvog brejka sam se osećao slobodnije, a vremenom su dolazili sve bolji udarci, koji su mi davali prednost", rekao je Đoković.

"Držao sam fokus tokom čitavog meča. Nikada ne znate šta može da se desi, pa sam zato želeo što bržu pobedu."

Novak se na ovom meču nije žalio na povredu i čini se da je srpski teniser imao mnogo manje poteškoća nego u prethodnom periodu.

"Nisam osećao nikakvu bol. Zahvalan sam svom medicinskom osoblju, i zahvalan sam Bogu. Ne želim prerano da se radujem, znam da stvari mogu da se promene. Zadovoljan sam načinom na koji sam se kretao i udarao lopticu", izjavio je Novak.

Naredni protivnik biće mu ruski teniser Andrej Rubljov, koji je nakon maratonskog meča u osmini finala, eliminisao Holgera Runea.

"On je sada već dokazani top 10 i top 5 teniser na svetu. Ima neverovatnu moć prilikom servisa i forhenda", izjavio je Đoković.

image