Sport

Ronaldo dao otkaz Žoržu Mendešu - hteo da nastavi karijeru u Čelsiju ili Bajernu

Kristijano je postao igrač saudijskog El Nasra, ali uprkos istorijskom ugovoru, on je svom agentu navodno već uručio otkaz
Ronaldo dao otkaz Žoržu Mendešu - hteo da nastavi karijeru u Čelsiju ili BajernuGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo uručio je krajem prošle godine otkaz svom menadžeru Žoržu Mendešu, koji svom klijentu nije uspeo da pronađe angažman u Bajernu ili Čelsiju, prenosi "Mundo deportivo".

Ronaldo je 30. decembra prošle godine potpisao ugovor sa El Nasrom iz Saudijske Arabije do 30. juna 2025. godine, što je najveći ugovor u istoriji fudbala. Ipak, ni to nije zadovoljilo Portugalca.

Španski mediji navode da je slavni fudbaler uručio otkaz Mendešu, jer nije mogao da pronađe evropski klub za Ronalda, u kom bi on mogao da nastupa u Ligi šampiona.

Portugalac je navodno od Mendeša tražio prvo da mu obezbedi prelazak u Čelsi ili Bajern, ali ova dva kluba nisu želela da angažuju Ronalda. Mendeš je pored Čelsija i Bajerna svog klijenta nudio i Napoliju, Realu, Atletiko Madridu, Borusiji iz Dortmunda, Pari Sen Žermenu, ali nijedan klub nije bio zainteresovan za Ronalda, koji je zbog toga odlučio da uruči otkaz svom menadžeru.

Ronaldo bi u El Nasru trebalo godišnje da zarađuje oko 200.000.000 evra. Početkom februara će proslaviti 38 rođendan, ali uprkos basnoslovnim primanjima, Kristijano će biti daleko od vrhunskog nivoa evropskog fudbala.

image