Ronaldo dao otkaz Žoržu Mendešu - hteo da nastavi karijeru u Čelsiju ili Bajernu

Kristijano je postao igrač saudijskog El Nasra, ali uprkos istorijskom ugovoru, on je svom agentu navodno već uručio otkaz

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo uručio je krajem prošle godine otkaz svom menadžeru Žoržu Mendešu, koji svom klijentu nije uspeo da pronađe angažman u Bajernu ili Čelsiju, prenosi "Mundo deportivo".

Ronaldo je 30. decembra prošle godine potpisao ugovor sa El Nasrom iz Saudijske Arabije do 30. juna 2025. godine, što je najveći ugovor u istoriji fudbala. Ipak, ni to nije zadovoljilo Portugalca.

Španski mediji navode da je slavni fudbaler uručio otkaz Mendešu, jer nije mogao da pronađe evropski klub za Ronalda, u kom bi on mogao da nastupa u Ligi šampiona.

Portugalac je navodno od Mendeša tražio prvo da mu obezbedi prelazak u Čelsi ili Bajern, ali ova dva kluba nisu želela da angažuju Ronalda. Mendeš je pored Čelsija i Bajerna svog klijenta nudio i Napoliju, Realu, Atletiko Madridu, Borusiji iz Dortmunda, Pari Sen Žermenu, ali nijedan klub nije bio zainteresovan za Ronalda, koji je zbog toga odlučio da uruči otkaz svom menadžeru.

Ronaldo bi u El Nasru trebalo godišnje da zarađuje oko 200.000.000 evra. Početkom februara će proslaviti 38 rođendan, ali uprkos basnoslovnim primanjima, Kristijano će biti daleko od vrhunskog nivoa evropskog fudbala.