Sport

Cicipas mogao da bude diskvalifikovan sa Australijan opena - potezom podsetio na Đokovića

Grk je imao sreće da nije pogodio skupljačicu loptica, u trenucima kada je bio na samo dva gema od pobede
Cicipas mogao da bude diskvalifikovan sa Australijan opena - potezom podsetio na Đokovića© Twitter / screenshot / @wwos

Stefanos Cicipas se plasirao u novo, četvrto polufinale Australijan opena u karijeri, pošto je bez ikakvih problema savladao Jiržija Lehečku 3:0.

Ipak, meč na "Rod Lejver areni", iako je od početka bio dosta predvidiv, mogao je da se završi neočekivanim ishodom, pošto je grčki teniser bio blizu da bude diskvalifikovan.

Cicipas je pobedom protiv Čeha stigao na dva koraka ne samo od prve grend slem titule u karijeri i već i plasmana na prvo mesto ATP liste. Ipak, sve to je moglo lako da ode u paramparčad.

Naime, pri rezultatu 2:0 u setovima i vođstvu 4:3 u trećem, Cicipas je bio ljut posle jednog izgubljenog poena na servis Lehečke, tako da je jednu odbijenu lopticu rešio da snažno udari o imrpovizovani zid koji se nalazio iza njega.

No, u tom trenutku je skupljačica loptica bio jako blizu i malo je nedostajalo da ga Cicipas pogodi ovim izlivom besa. To se nije desilo, ali da jeste, Cicipas bi najverovatnije bio diskvalifikovan, kao što je to bio slučaj sa Novakom Đokovićem na Ju-ES openu 2020. godine.

Sve to je u prenosu na australijskoj televiziji prokomentarisao i Džim Kurijer, nekada najbolji teniser sveta, koji sada radi kao stručni konsultant.

image