Đoković: Pronašao sam svoj najbolji tenis

Novak Đoković prezadovoljan prikazanom igrom u četvrtfinalu Australijan opena, ali smatra da ubedljiv rezultat nije realna slika dešavanja na terenu

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

"Ne mogu da budem zadovoljniji svojom igrom, volim da igram na ovom terenu. Moraš da se prilagodiš i adaptiraš uslovima... Nije bilo vetrovito na početku, ali je u jednom trenutku baš razduvalo. Možda ljudi misle da nema velike razlike, ali na nas to i te kako utiče", rekao je Novak posle meča.

Iako je odigrao gotovo savršen meč, Novak smatra da rezultat ipak nije realan.

"Rezultat nije baš realan, pogotovo prvi i drugi set. Bilo je tesnih gemova... Andrej je sjajan igrač i sjajan protivnik, imam ogromno poštovanje prema njemu. Jednostavno - našao sam svoj najbolji tenis", rekao je Novak.

Povreda ga je mučila na startu turnira, zbog čega je Đoković promenio rutinu treninga.  

"Davao sam sve od sebe, isporobao sam svaku mašinu kako bih oporavio nogu. Nedostaje mi tenis tokom dana pauze, ali je važno biti pametan i mudar sa svojim telom i oporaviti se za sledeći meč", rekao je Đoković.

Novak će igrati protiv Amerikanca Tomija Pola u polufinalu prvog grend slema u sezoni.

"Prvi put je u polufinalu grend slema, igra strašan tenis i nema šta da izgubi. Ima dobrog trenera koji je dugo na turu. Moram psihološki da se pripremim i onda ću imati dobru šansu da prođem u finale", poručio je Đoković.

Novak je potom, uz pomoć publike, otpevao rođendansku pesmu majci Dijani i dobio ovacije na "Rod Lejver areni".