Sport

Srpski biser u Štutgartu do 2027. - Vojvodina prodala maloletnog golgetera

Jovan Milošević će narednog leta preći u redove popularnih "švaba"
Srpski biser u Štutgartu do 2027. - Vojvodina prodala maloletnog golgetera© FK Vojvodina

Fudbaler Vojvodine Jovan Milošević potpisao je ugovor sa nemačkim bundesligašem Štutgartom do 30. juna 2027. godine, saopštili su danas srpski i nemački klub.

Milošević će po dogovoru Vojvodine i Štutgarta igrati za novosadski klub do kraja sezone, a potom će se preseliti u Nemačku.

Milošević (17) je u Vojvodinu došao sa 14 godina iz čačanskog Borca i igrao je za mlađe kategorije tog kluba. On je prošle godine igrao za Srbiju na kadetskom Evropskom prvenstvu, gde je bio najbolji strelac šampionata.

Talentovani napadač je odigrao četiri meča za prvi tim Vojvodine, a trenutno se nalazi u Beleku na pripremama novosadskog kluba za nastavak sezone u Superligi Srbije.

"Drago nam je što se Milošević odlučio za Štutgart. On poseduje brojne kvalitete potrebne za napadača. Idemo korak po korak, a podržaćemo Jovana da se razvija u našem klubu i upoznaćemo ga sa zahtevima profesionalnog fudbala", izjavio je sportski direktor Štutgarta Fabijan Volgemut.

Za Miloševića se interesovala i Crvena zvezda, ali šampion Srbije nije uspeo da "pretekne" nemački klub u trci za potpis talentovanog fudbalera.

image