Real sprema zamenu za Ančelotija - Ćabi Alonso preuzima "kraljevski klub"?

Madriđani se očito spremaju za dan kada će legendarni italijanski stručnjak napustiti klupu Reala

Trener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Ćabi Alonso trebalo bi da preuzme ekipu Reala kada šef stručnog štaba madridskog kluba Karlo Ančeloti odluči da napusti ekipu sa "Santjago Bernabeua", prenose španski mediji.

Ančeloti je više puta najavio da će ostati na mestu trenera Reala do kraja ugovora, odnosno do juna naredne godine, a to je očito upravo prvaka Evrope navelo da počne da planira za te dane.

Španski mediji tvrde da rukovodstvo Reala već razmatra mogućnosti ko bi mogao da bude njegov naslednik. Kako se navodi, Ćabi Alonso ima najveće šanse da nasledi legendarnog italijanskog stručnjaka, iako se nalazi na samom početku trenerske karijere.

"Alonso će se jednog dana sigurno vratiti u Real, jer je pokazao ozbiljnost u radu. On dobro poznaje Real, njegovu strukturu, filozofiju i zahteve kluba", navode španski mediji.

Alonso (41) je u oktobru prošle godine preuzeo ekipu iz Leverkuzena, a pre toga je trenirao B tim Real Sosijedada. On je igrao za Real od 2009. do 2014. godine, a sa madridskim klubom osvojio je pet trofeja. Sa reprezentacijom Španije osvojio je Svetsko prvenstvo 2010, kao i evropska prvenstva 2008. i 2012. godine.

Tako bi Ćabi mogao da bude zamena za Karla Ančelotija, stručnjaka sa kojim je tokom karijere sarađivao i u Realu i Bajernu iz Minhena.