Sport

Zoran Savić: I dalje je neverovatno da je Kampaco u Zvezdi

Sportski direktor Partizana imao je zanimljiv komentar o crveno-belima za italijanske medije
Zoran Savić: I dalje je neverovatno da je Kampaco u Zvezdi© Antonio Ahel/ATAImages

Košarkaši Partizana pripremaju se za novi "večiti" derbi u Evroligi, pošto će u petak gostovati Crvenoj zvezdi u hali "Aleksandar Nikolić". Za to vreme, sportski direktor crno-belih Zoran Savić govorio je za italijanske medije.

Živa legenda italijanske košarke i čovek koji je igrao za oba velikana iz Bolonje - Virtus i Fortitudo - komentarisao je dešavanja u evropskoj košarci za italijanski podkast "Sportklub".

Nekadašnji košarkaš Jugoplastike, Barselone, Real Madrida i Efesa je pričao o napetoj sezoni Evrolige koja je trenutno u toku.

"Evroliga je verovatno najneizvesnija u istoriji. Iskreno, iznenađen sam rezultatima Olimpije Milana, jer sam pre početka sezone verovao da su kalibar za fajnal-for. Brojne povrede, pogotovo Šejvona Šildsa, skupo su koštale ekipu. Mnogo je utakmica i putovanja, pa je samim tim mnogo teško ekipama koje nemaju u rotaciji po 17-18 igrača. Virtus radi ono što se očekuje, plaćaju sada i cenu neiskustva, ali dobro igraju", smatra Savić.

Na pitanje da li bi pre birao Željka Obradovića ili Etorea Mesinu, Savić nije imao dilemu:

"Obradović je osvojio više, ali obojica su dobri treneri."

Italijani su konstatovali da Crvena zvezda pod Duškom Ivanovićem izgleda veoma dobro, Savić je imao kratak odgovor.

"Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca", rekao je sportski direktor Partizana, pominjući Argentinca koji i dalje nema prava nastupa za crveno-bele u Evroligi.

Na kraju, Savić je pričao i o Milošu Teodosiću, plejmejkeru Virtusa, tima za koji je nekada i sam nastupao.

"On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone", rekao je Zoran Savić.

image