Cicipas u finalu Australijan opena - čeka Novaka, trofej i prvo mesto na svetu

Grčki teniser će u nedelju igrati najveći meč u karijeri, pošto će imati priliku da ostvari dve stvari koje mu do sada nikada nisu pošle za rukom

Stefanos Cicipas je prvi finalista Australijan opena! Grčki teniser uspeo je iz četvrtog pokušaja da zabeleži pobedu u polufinalu grend slema u Melburnu, pošto je savladao Rusa Karena Hačanova - 3:1.

Po setovima je bilo 7:6, 6:4, 6:7, 6:3 za četvrtog tenisera sveta, koji će u nedelju igrati u svom drugom grend slem finalu, a boriće se za prvu titulu i prvo mesto na ATP listi.

Cicipas je slavio u meču dugom tri sata i 21 minut i to tek nakon četiri seta. Tek, pošto je u taj-brejku trećeg seta Hačanov uspeo da spasi dve brejk lopte, osvoji četiri poena zaredom i produži meč.

Ipak, nije Rus imao snage za više. Cicipas je držao vrlo visok nivo tenisa tokom čitavog meča i brejkom na startu četvrtog seta uspeo je da konačno "slomi" otpor rivala. Cicipas sjajno servirao, osvojio 82 odsto poena na ubačen prvi servis i napravio je čak pet brejkova tokom meča.

Sada će Cicipas u finalu čekati pobednika meča Novak Đoković - Tomi Pol, koji je na programu u petak od 9.30 po srednjeevropskom vremenu. Ukoliko Cicipas osvoji Australijan open, ne samo da će stići do prve grend slem titule u karijeri, već će postati i prvi igrač na ATP listi od 30. januara.

Cicipas, koji ima skor 10 pobeda u 10 mečeva u 2023. godini, u u jedinom grend slem finalu u karijeri je izgubio od Đokovića na Rolan Garosu 2021. godine.