Sport

Maestralni Đoković u 10. finalu Australijan opena - Pol razbijen, neka se spremi Cicipas

Devetostruki šampion prvog grend slema u sezoni nastavlja pohod na svoj deseti trofej u Melburnu posle još jedne pobede, 27. u nizu na ovom turniru
Maestralni Đoković u 10. finalu Australijan opena - Pol razbijen, neka se spremi CicipasGetty © Quinn Rooney / Staff

Novak Đoković je po deseti put u karijeri u finalu Australijan opena! Srpski teniser savladao je bez većih poteškoća Amerikanca Tomija Pola 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:2.

Izuzev prvog seta, Đoković je pokazao odličan i sasvim dovoljan nivo igre da bi pobedio 35. tenisera sveta i debitanta u polufinalima grend slemova.

Počelo je fantastično po Novaka, imao je 5:1 i set loptu na servis, ali u tim trenucima počeo je njegov kratkotrajni košmar. Nakon jedne rasprave sa sudijom u stolici, izgubio je fokus i izgubio čak četiri gema u nizu.

Stigao je Pol do 5:5, ali od tog trenutka je na terenu postojao samo jedan čovek. Novak je osvojio sedam gemova u nizu, a potom do kraja meča rivalu prepustio tek tri gema.

Posle lošeg prvog seta i preko 20 neiznuđenih grešaka, Đoković je počeo da igra onako kako ume. Retko je grešio, odlično je udarao lopticu i visokim ritmom je "lomio" nedoraslog rivala.

Đoković će u nedelju od 9.30 igrati protiv Stefanosa Cicipasa u svom 10. finalu Australijan opena. Boriće se za deseti trofej u Melburnu, igraće za svoj 22. grend slem u karijeri čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a biće to i direktan okršaj za prvo mesto na ATP listi.

Pobednik nedeljnog finala biće novi najbolji teniser sveta od ponedeljka.

  • 27. jan 2023 • 12:34

    12:34

    Slavlje srpskih navijača u Melburnu

    Situacija ispred "Rod Lejver arene" je bila izuzetno živa posle pobede Đokovića i plasmana u finale. Veliko slavlje i uzvici "Nole, Nole" privukli su pažnju brojnih prolaznika.

    Evo šta je RT Balkan zabeležio na licu mesta:

  • 12:06

    Novak Đoković je u finalu Australijan opena!

    Kraj meča, Novak Đoković je pobedio Tomija Pola 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:2.

    Srpski teniser će igrati u svom 10. finalu Australijan opena, boriće se za 10. trofej u Melburnu i 22. na grend slemovima, ali i za prvo mesto na ATP listi. Pol nije bio dorastao izazovu, a u finalu čeka Stefanos Cicipas.

  • 11:43

    I opet brejk - 3:0 za Đokovića

    Jednostavno, Tomi Pol nikako ne može da se nosi sa Novakom kada je ovaj na svom pristojnom nivou. Đoković još jednom uspeva da napravi brejk i sada je na samo tri gema od plasmana u finale.

  • 11:35

    "Maratonski" brejk Novaka - 1:0

    Odmah brejk i na startu trećeg seta, da se rivalu stavi do znanja da nema čemu da se nada. Posle čak 14 minuta igre, Tomi Pol gubi gem na svoj servis.

  • 11:21

    Đoković osvaja drugi set - 6:1

    Onako kako je mogao da izgleda prvi, izgledao je drugi set. Surova dominacija Đokovića, bez ikakvih problema, smirenom igrom i kontrolom dešavanja na terenu.

    Još samo jedan set deli Novaka od plasmana u finale.

  • 11:14

    Premijer Australije uživa u Đokovićevom meču

    Godinu dana nakon što je Novak bio deportovan iz Australije, srpski teniser se bliži novom finalu Australijan opena.

    A na ovom meču je i novi premijer Australije Entoni Albaneze, koji je i bio zaslužan za ukidanje Đokovićeve trogodišnje zabrane ulaska u zemlju.

  • 11:12

    To je pravi Đoković - 5.0

    Sedam gemova u nizu za Novaka Đokovića. Naljutio se Nole u finišu prvog seta i sada želi da pokaže šta zaista može.

    Smanjio je broj grešaka i to drastično, fantastično servira i osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

  • 11:05

    Novak preživeo desetominutni gem - 3:0

    Imao je Pol tri brejk lopte u ovom gemu, ali je svaki put Đoković uspevao da se izvuče. Na kraju, posle 10 minuta igre, Srbin uspeva da osvoji i peti gem u nizu.

  • 10:54

    Odmah brejk Novaka - 2:0 u drugom setu

    Đoković je izgubio četiri gema u nizu kada se stiglo do 5:5 u prvom setu. Od tada, on je u seriji od četiri gema, pošto je ponovo napravio brejk. U ovom gemu je bilo dosta dugih, iscrpljujućih razmena, a greška Amerikanca donosi Novaku osetnu prednost.

  • 10:44

    Novak osvaja prvi set - 7:5!

    Evo ga konačno! Brejk Đokovića za 1:0 u setovima. Prvu set loptu je imao na 5:1, a drugu je iskoristio tek u 12. gemu. Nepotrebno je sve zakomplikovao, igrao loše tokom većeg dela prvog seta, ali je svejedno uspeo da ga osvoji.

    Novak je sada na dva seta od plasmana u svoje 10. finale Australijan opena.

image