Maestralni Đoković u 10. finalu Australijan opena - Pol razbijen, neka se spremi Cicipas

Devetostruki šampion prvog grend slema u sezoni nastavlja pohod na svoj deseti trofej u Melburnu posle još jedne pobede, 27. u nizu na ovom turniru

Novak Đoković je po deseti put u karijeri u finalu Australijan opena! Srpski teniser savladao je bez većih poteškoća Amerikanca Tomija Pola 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:2.

Izuzev prvog seta, Đoković je pokazao odličan i sasvim dovoljan nivo igre da bi pobedio 35. tenisera sveta i debitanta u polufinalima grend slemova.

Počelo je fantastično po Novaka, imao je 5:1 i set loptu na servis, ali u tim trenucima počeo je njegov kratkotrajni košmar. Nakon jedne rasprave sa sudijom u stolici, izgubio je fokus i izgubio čak četiri gema u nizu.

Stigao je Pol do 5:5, ali od tog trenutka je na terenu postojao samo jedan čovek. Novak je osvojio sedam gemova u nizu, a potom do kraja meča rivalu prepustio tek tri gema.

Posle lošeg prvog seta i preko 20 neiznuđenih grešaka, Đoković je počeo da igra onako kako ume. Retko je grešio, odlično je udarao lopticu i visokim ritmom je "lomio" nedoraslog rivala.

Đoković će u nedelju od 9.30 igrati protiv Stefanosa Cicipasa u svom 10. finalu Australijan opena. Boriće se za deseti trofej u Melburnu, igraće za svoj 22. grend slem u karijeri čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a biće to i direktan okršaj za prvo mesto na ATP listi.

Pobednik nedeljnog finala biće novi najbolji teniser sveta od ponedeljka.

27. jan 2023 • 12:34

Slavlje srpskih navijača u Melburnu

Situacija ispred "Rod Lejver arene" je bila izuzetno živa posle pobede Đokovića i plasmana u finale. Veliko slavlje i uzvici "Nole, Nole" privukli su pažnju brojnih prolaznika.

Evo šta je RT Balkan zabeležio na licu mesta:

Novak Đoković je u finalu Australijan opena!

Kraj meča, Novak Đoković je pobedio Tomija Pola 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:2.

Srpski teniser će igrati u svom 10. finalu Australijan opena, boriće se za 10. trofej u Melburnu i 22. na grend slemovima, ali i za prvo mesto na ATP listi. Pol nije bio dorastao izazovu, a u finalu čeka Stefanos Cicipas.

I opet brejk - 3:0 za Đokovića

Jednostavno, Tomi Pol nikako ne može da se nosi sa Novakom kada je ovaj na svom pristojnom nivou. Đoković još jednom uspeva da napravi brejk i sada je na samo tri gema od plasmana u finale.

"Maratonski" brejk Novaka - 1:0

Odmah brejk i na startu trećeg seta, da se rivalu stavi do znanja da nema čemu da se nada. Posle čak 14 minuta igre, Tomi Pol gubi gem na svoj servis.

Đoković osvaja drugi set - 6:1

Onako kako je mogao da izgleda prvi, izgledao je drugi set. Surova dominacija Đokovića, bez ikakvih problema, smirenom igrom i kontrolom dešavanja na terenu.

Još samo jedan set deli Novaka od plasmana u finale.

Premijer Australije uživa u Đokovićevom meču

Godinu dana nakon što je Novak bio deportovan iz Australije, srpski teniser se bliži novom finalu Australijan opena.

A na ovom meču je i novi premijer Australije Entoni Albaneze, koji je i bio zaslužan za ukidanje Đokovićeve trogodišnje zabrane ulaska u zemlju.

To je pravi Đoković - 5.0

Sedam gemova u nizu za Novaka Đokovića. Naljutio se Nole u finišu prvog seta i sada želi da pokaže šta zaista može.

Smanjio je broj grešaka i to drastično, fantastično servira i osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

Novak preživeo desetominutni gem - 3:0

Imao je Pol tri brejk lopte u ovom gemu, ali je svaki put Đoković uspevao da se izvuče. Na kraju, posle 10 minuta igre, Srbin uspeva da osvoji i peti gem u nizu.

Odmah brejk Novaka - 2:0 u drugom setu

Đoković je izgubio četiri gema u nizu kada se stiglo do 5:5 u prvom setu. Od tada, on je u seriji od četiri gema, pošto je ponovo napravio brejk. U ovom gemu je bilo dosta dugih, iscrpljujućih razmena, a greška Amerikanca donosi Novaku osetnu prednost.

Novak osvaja prvi set - 7:5!

Evo ga konačno! Brejk Đokovića za 1:0 u setovima. Prvu set loptu je imao na 5:1, a drugu je iskoristio tek u 12. gemu. Nepotrebno je sve zakomplikovao, igrao loše tokom većeg dela prvog seta, ali je svejedno uspeo da ga osvoji.

Novak je sada na dva seta od plasmana u svoje 10. finale Australijan opena.

Napokon gem za Novaka - 6:5

Tomi Pol je pravo niotkuda bio u seriji od četiri uzastopna gema i to nakon što je spasio set loptu. Ipak, sada Novak stiže do gema i to bez izgubljenog poena na svoj servis. Konačno ono na šta smo navikli...

I opet brejk za katastrofu Novaka - 5:4

Jako loše igra Novak Đoković. Pol pravi i drugi brejk u nizu, odjednom kao da se "raspala" igra Srbina.

Opet će Amerikanac servirati za ostanak u prvom setu, ali čak 21 neiznuđena greška Novaka je daleko, daleko više od onoga što je obično slučaj.

Novak ne uspeva da osvoji set - 5:2

Napravio je dupli brejk, imao je 5:1 i svoj servis za osvajanje seta. Imao je i set loptu na 40:30, ali od tada Pol uspeva da osvoji tri poena u nizu i ostane u prvom setu. Šteta, ali imajući u vidu Novakovu neobičnu nervozu, nije preveliko iznenađenje.

Novak nervozan, ali vodi 4:1

Bilo je malo problema i u ovom gemu. Đoković je već napravio 10 neiznuđenih grešaka, ali uz pomoć dobrih servisa čuvaj svoje gemove i ima sigurnu prednost na početku meča.

Nekoliko puta je glasno dobacivao Goranu Ivaniševiću, tražeći treneru da više komunicira sa njim.

Prvi gem za Tomija Pola - 3:1

Prethodno je Đoković potvrdio brejk prednost osvajanjem trećeg gema, ali sada Tomi Pol uspeva da se upiše na semafor. Pomogle su i neke Novakove greške u ovom gemu.

Tomas Tuhel gleda Đokovića

Čuveni nemački fudbalski trener Tomas Tuhel je na "Rod Lejver areni" i prati meč Novaka Đokovića.

Urednik sportske redakcije RT Balkan Nikola Đukić "ulovio" ga je prethodno u četvrtak na meču Elene Ribakine, a Tuhel je i u petak rešio da dođe u Melburn park.

Evo brejka za Novaka - 2:0!

Serija grešaka Tomija Pola na startu meča, u svom prvom servis gemu. Odmah je Novak stigao do 0:40, jednu brejk loptu je Amerikanac spasio, ali više nije mogao.

Đoković preživeo gem, 1:0

Čak sedam minuta trajao je prvi gem, a Novak je morao da spasi dve brejk lopte. Servis ga je izvukao i potom uspeva da stigne do prvog gema u meču.

Novak prvi na servisu

Počeo je meč, Đoković otvara susret svojim servis gemom.

Cicipas čeka rivala u finalu

Stefanos Cicipas je pobedio Karena Hačanova i imaće dvostruki ulog u finalu - boriće se za prvu grend slem titulu i prvo mesto na ATP listi. Evo kako je savladao ruskog tenisera:

Đoković je spreman

Bliži se početak drugog polufinala u Melburnu. Evo kako se Novak zagrevao ranije danas: