Sport

Cicipasa pitali o Novakovom lapsusu: Ni ja se ne sećam tog finala

Grčki teniser je imao jedan zanimljiv momenat na konferenciji za medije posle pobede protiv Karena Hačanova
Cicipasa pitali o Novakovom lapsusu: Ni ja se ne sećam tog finalaGetty © YouTube / screenshot / Australian Open TV

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena pobedom nad Tomijem Polom, a tamo će u nedelju od 9.30 po srednjeevropskom vremenu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Biće to njihov drugi susret u finalima jednog od četiri najveća turnira, pošto je Đoković pobedio Cicipasa u finalu Rolan Garosa 2021. godine. Posle plasmana u finale, grčki teniser se na zanimljiv način osvrnuo na Novakov nedavni lapsus.

Đoković je posle pobede u četvrtfinalu protiv Andreja Rubljova napravio grešku, rekavši da Cicipas nikada nije igrao u finalu grend slema, iako ga je on sam pobedio u pariskom finalu pre dve sezone.

"Poznajem dobro Cicipasa, verovatno najiskusnijeg igrača u drugom delu žreba. Igrao je već u završnicama grend slemova nekoliko puta, ali mislim da nikada nije došao do samog finala", rekao je, pre nego što su ga novinari podsetili da su igrali u finalu Rolan Garosa: "A, da, tačno. U pravu ste. Izvinjavam se, moja greška."

Mnogi su to iskoristili da predstave ovaj Novakov lapsus kao način da Cicipasu "uđe u glavu". Grk je posle plasmana u finale bio upitan o toj situaciji.

"Ni ja se ne sećam. Ne sećam se...", rekao je Cicipas, mada je ostalo nejasno koliko je bio samo ironičan, i da li je zamerio Đokoviću na grešci.

Ko zna, možda je Cicipas zaista želeo da zaboravi finale u kom je imao prednost od 2:0 u setovima, a na kraju ostao bez trofeja.

image