Sport

Novak: Cicipas će igrati meč života, nisam tretiran fer

Srpski teniser Novak Đoković nakon istorijskog plasmana u 10. finale Australijan opena pričao je o narednom izazovu, tretmanu koji ima u sportskoj javnosti, komentarima teniskih stručnjaka i legendi, ali i stvarima koje se dešavaju tokom utakmice
Novak: Cicipas će igrati meč života, nisam tretiran ferGetty © Lintao Zhang

Đoković je na impresivan način eliminisao Tomija Pola sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:2.

Američki teniser nakon meča komentarisao je da ga je Novak "razbio".

"Šta reći? Ne može jača poruka da se pošalje kada izdominiram. Oni uvek prate moje mečeve, traže prednosti, mane. Traže nedostatke u igri. Što dominantnije odigram, to bolje. Onda znam da sam u glavama tih igrača. Znaju da moraju da odigraju meč života da bi me pobedili. Imponuje mi, drago mi je", rekao je Novak.

Đoković je prokomentarisao broj poznatih ličnosti koje prate njegove mečeve.

"Naravno da mi je drago i da mi imponuje kada dolaze poznati ljudi, koji vole da gledaju tenis, nadam se da me poštuju. Ko god bio na tribinama, trudim se da odigram najbolje što mogu, pobedim i unesem energiju koja može da ostane za sve njih upečatljiva, zapamćena. Pretpostavljam da su svi oni pratili tenis i ranije."

Naredni protivnik, u velikom finalu Australijan opena, biće mu Stefanos Cicipas.

"Nema nešto mnogo tajni. Nismo igrali jedino na travi. On je dosta sazreo, ima 25 godina. Verovatno je na vrhuncu svojih sposobnosti. Ovo je možda meč njegovog života. Igra za broj jedan, za prvi Grend slem protiv mene. Biće motivisan. Igra dobro, napredovao je. Znam šta mi je činiti, znam kako da se taktički spremim. Pružao sam ovde neke od najboljih partija. Spreman sam da idem do kraja protiv njega. Pet setova, pet setova, pet sati, pet sati. Radujem se. Ovo finale je očekivano."

Novak je iz lože imao podršku dr Marijane Kovačević.

"Ne mogu da vam odajem detalje. Sigurno je da sam zahvalan što je došla pre nekoliko dana. Pre nje sam imao dosta tretmana sa raznim ljudima po Melburnu. Pokušao sam da dođem do što više stručnjaka koji bi mogli da mi pomognu. Setili smo se i Marijane, koja je prošla pola sveta da dođe ovde. Zahvalan sam joj, njen rad mi je puno pomogao. Osećam benificije na terenu

O odnosu sa Agasijem:

"Nisam se čuo neko vreme sa Agasijem. Inače smo u kontaktu. Imali smo profesionalni odnos, ostali smo prijatelji. Posle toga je radio sa Dimitrovim, sada zajedno sa Štepanekom pomaže Kordi. On je neko koga izuzetno volim, poštujem. Legenda našeg sporta. Revoluciju je napravio u sportu, pre svega igrom, ali i karakterom. Puno novih fanova je doveo u tenis. On će uvek ostati za mene velika legenda i neko koga cenim. Sama činjenica da sam neki njegov rekord oborio je za mene san. Njega i Samprasa sam najviše gledao. Budio sam se noću da ih gledam. To su dva tenisera koja su obeležila moje detinjstvo"

Srpski teniser govorio je o tome da li je svestan svog uspeha, kao i tretmana koji ima kod stranih medija.

"Svestan sam, ali i oni jesu, samo možda ne žele da budu, ali to je druga priča. Znate način na koji sam tretiran u sportskoj javnosti, da li je fer ili ne... Svestan sam, da nisam, teško da bih bio ovde. Sama činjenica da imam priliku da opet napravim istoriju je nešto što me strašno motiviše, inspiriše. To je jedan od najvećih razloga zašto putujem po svetu i neke stvari radim po hiljaditi put. U nekim stvarima uživam, blagosloven jesam i zahvalan sam. U nekima ne, kao što je razdvojenost od dece. Ali uvek može da se izbalansira. I dalje igram u formi da mogu da osvajam Grend slem titule. Dok god je tako, uvek ima razloga nastaviti dalje. Imam podršku od najmilijih. Imam ljubav i strast prema sportu. Igram sa sinom, volim da igram s kim god. Nisam zasićen. Drugačija su moja gledanja sada nego što je bilo pre 10 godina. Svaka prilika je zlatna prilika. Na ovo gledam kao na neki presudan momenat, kao na poslednje finale. Znam da neće biti, ali tako pristupam. Daću sve od sebe da osvojim novu titulu"

image