Sport

Saga o Lazaru Samardžiću se nastavlja – „gluvi telefoni“ na relaciji igrač i selektor Stojković

Fudbaler Udinezea Lazar Samardžić, izjavio je da još uvek nije doneo odluku da li će nastupati za reprezentaciju Srbije ili Nemačke, ali da trenutno razmišlja samo o Fudbalskom savezu Nemačke.

Dosta bure podigla je priča o Lazaru Samardžiću, veoma talentovanom fudbaleru koji nastupa za Udineze.

Lazar ima 20 godina, srpskog je porekla, rođen u Berlinu i nastupao je za sve mlađe selekcije fudbalske reprezentacije Nemačke.

Samardžić je veliku pažnju na sebe privukao odličnim partijama na startu nove sezone Serije A.

Postigao je dva pogotka u šest nastupa u dresu Udinezea, koji je treći na tabeli italijanskog prvenstva, sa 16 osvojenih bodova i samo jednim bodom zaostatka za liderskom pozicijom na tabeli.

Saga je prvo počela nakon njegove izjave za italijansku Gazetu, u kojoj je, između ostalog, izjavio da se više oseća kao Nemac.

Dva dana kasnije, priča je dobila novi obrt, kada je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, upitan o Samardžiću na konferenciji za medije pred meč sa Švedskom, izjavio da je Lazar prihvatio poziv da nastupa za Srbiju.

Novi zaokret nastao je nakon što je nemački list Spoks uradio intervju sa pomenutim fudbalerom.

Upitan o reprezentativnom statusu, fudbaler je rekao da želi da se nađe na EP za mlade naredne godine u dresu Nemačke.

„Radujem se svakom pozivu Nemačke. Prošle godine, pričao sam sa U21 selektorom Antoniom Di Salvom. Rekao mi je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram regularno na klupskom nivou. Zato sam prvo bio član U20 reprezentacije, kako bi treneri mogli da prate moj napredak. Tamo sam imao zapažene partije, koje su me nominovale za naredni korak.“

Lazar je dao i komentar o izjavi Dragana Stojkovića, kao i o pisanju srpskih medija.

„Nije me to previše zamaralo. Znam da postoji interesovanje, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još uvek imam vremena da donesem konačnu odluku, ali za sada su mi misli samo fokusirane na Fudbalski savez Nemačke. Ponosan sam što mogu da nastupam za nemački nacionalni tim, ali takođe, ponosan sam i na svoje korene, pošto je moja porodica iz Srbije, tako da se takođe i osećam kao Srbin“, zaključio je talentovani fudbaler.

Samardžić je pričao i o svojim fudbalskim počecima u Herti, a potom i nastupima u dresu Lajpciga, pod trenerskom palicom Julijana Nagelsmana.

„Radio je mnoge stvari na drugačiji način, različit onome što sam ja poznavao ranije. Ono što se izdvajalo je da nam je zadavao mnogo zadataka na treninzima, koji su zahtevali dosta mentalne pripreme i truda.“

„Radio je sa bojama, obraćao posebnu pažnju na broj dodira sa loptom, sve u svemu, dosta toga se baziralo na tome da se bude brz sa donošenjem odluka. Takođe, vežbe su bile savršeno adaptirane protivnicima. Brzo se shvati da sve što se radi, ima smisla. On ima sve potrebne veštine koje jedan trener treba da poseduje.

image