Sport

Legenda Ajaksa prozvao kapitena Srbije: Izbacite Tadića iz tima

Vesli Snajder smatra da je lider "kopljanika" taj u kome leži veliki deo problema usled slabe forme ekipe
Legenda Ajaksa prozvao kapitena Srbije: Izbacite Tadića iz timaGetty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

Fudbaleri Ajaksa nalaze se u katastrofalnoj formi ove sezone i posle serije loših rezultata, nalaze se na tek petom mestu holandskog šampionata.

Usred takve situacije, otkaz je dobio trener Alfred Šrojder, ali mnogi u Holandiji pokušavaju da proniknu u razloge posrnuća amsterdamskog giganta. A ima i bivših igrača Ajaksa koji veruju da veliku krivicu snosi kapiten Dušan Tadić.

Nekadašnji fudbaler Ajaksa Vesli Snajder bio je gost u jednoj emisiji na holandskoj televiziji, gde je govorio o krizi "kopljanika", koji su u seriji od sedam utakmica bez pobede - jedan poraz i šest remija.

"Šta bih promenio u timu? Izbacio bih Tadića. Kupio bih Kalvinu Basiju kartu za povratak u bivši klub (Rendžers, prim. aut). Onda bih polako počeo da vraćam samopouzdanje ekipi", rekao je Snajder, kojem ovo nije prvi put da se okomio na kapitena reprezentacije Srbije.

Potom je napao i dvojicu meksičkih fudbalera, defanzivca Horhea Sančeza i vezistu Edsona Alvareza.

"Nisam fan Alvareza. Prošle nedelje sam nešto rekao i o Sančezu i mejl mi je bio pun poruka Meksikanaca, nisu bili srećni. Ne znam da li se mečevi Ajaksa prenose tamo, ali ako ima prenos, onda i oni mogu da gledaju mečeve. Ni jedan ni drugi nemaju pojma", zaključio je Vesli Snajder.

image