Barselona preživela gostovanje u Đironi, Pedri kaznio grešku i sačuvao vrh tabele

Fudbaleri Barselone savladali su na gostovanju ekipu Đirone sa 1:0 u meču 19. kola La Lige. Barselona je pobedom zadržala prvo mesto na tabeli španskog prvenstva

Dobrano se pomučila "Blaugrana" na ne toliko udaljenom gostovanju u Đironi.

Ćavijevi izabranici su do pobede došli zahvaljujući golu koji je došao nakon kiksa golmana domaćih, a ne zahvaljujući svojom sjajnom partijom.

Čak nasuprot, Barselona je retko uspevala da probije defanzivni bedem Đirone, a do šansi su dolazili tek nakon nekih individualnih dobrih poteza.

Odlično je Đirona parirala, sve do 61. minuta, kada je Rafinja oduzeo loptu, koja je brzo našla put do Albe na levoj strani.

Bek je ubacio oštru nisku loptu u peterac, a tamo loše reaguje golman Gazaniga, koji odbija loptu pravo na nogu Pedriju, koji nije imao težak zadatak da je pošalje u mrežu.

Gol Barselone otvorio je ovaj meč, koji je uprkos uzbuđenjima, završen samo sa jednim pogotkom.

Barselona je imala svoje prilike da postigne drugi gol i privede susret kraju, ali to nije učinila u nekoliko navrata.

Sa druge strane, ima i Đirona za čim da žali, pošto je u par situacija nakon prekida i centaršuta, mogla da ozbiljnije ugrozi gol Ter Štegena.

Ipak, nisu uspeli u tome izabranici trenera Mičela, koji je na kraju zaradio crveni karton zbog oštrog protesta na sudijsku odluku.

Barselona je pobedom učvrstila prvo mesto na tabeli domaćeg šampionata, sa šest bodova više od Real Madrida, koji ima meč manje.

Đirona ostaje na 21 osvojenom bodu i 12. mestu.