Sport

Šou Novaka i Rodžera, istorijski trening i jedan klovn u Londonu

Publika u „O2 areni“ prisustvovala je istorijskom trenutku jer su, prvi put, na terenu, u isto vreme sa Federerom bili Đoković, Nadal i Endi Mari.

London je trenutno centar teniskog sveta jer će Rodžer Federer odigrati poslednji meč u profesionalnoj karijeri i to u društvu najvećih rivala. Federer se oprašta na Lejver kupu na kojem su članovi „velike četvorke“ održali zajednički trening.

Federer će u prestonici Engleske staviti tačku na izvrsnu karijeru, nastupiće samo u dublu i na terenu neće biti Novaka Đokovića, već će igrati sa Rafaelom Nadalom.

Publika u „O2 areni“ prisustvovala je istorijskom trenutku jer su, prvi put, na terenu, u isto vreme sa Federerom bili Đoković, Nadal i Endi Mari.

Njih trojica su momenat ovekovičili fotografijom, ali i tokom treninga su se svojski potrudili da prisutnima prirede pravi spetktakl.

Odigrali su nekoliko veoma atraktivnih poena i naveli novinare na razmišljanje kako bi, kada se jednoga dana budu okupili u penziji, izgledale njihove zajedničke turneje.

I sam taj događaj imao je zanimljivu uvertiru jer su Đoković i Federer napravili pravi šou na konferenciji za medije.

Novak je već nebrojano puta dokazao koliko poštovanje gaji prema Švajcarcu pa je na pitanje o tome koji će meč protiv Rodžera najviše pamtiti odgovorio da je to poraz sa Ju-Es opena 2007. godine.

„Prvo grend slem finale 2007. godine kada sam izgubio“, rekao je Novak da bi ga Federer odmah prekinuo.

„Sad samo želiš da ubdeš fin“, našalio se Federer da bi Novak nastavio.

Srpski as potom je ipak izdvojio pobedu na Vimbldonu iz 2019. godine kada je do trofeja došao nakon što je spasao dve Federerove meč lopte.

„To je bilo moje prvo grend slem finale i neverovatno iskustvo u tom momentu. Prvi meč koji mi je dozvolio da verujem da pripadam tom nivou tenisa. Naravno, tu je i finale Vimbldona 2019. godine. Rodžere izvini“, nasmejao se Novak.

Potom je Rodžer sve zasmejao jer je rekao da se ne seća tog meča.

„Šta se tu dogodilo? Blokirao sam to sećanje“, sa osmehom je odgovorio Federer Đokoviću

Đoković i Federer odigrali su 50 međusobnih duela, srpski as slavio je 27 puta dok je Rodžer bio pobednik u 23 meča.

„Kada smo saznali da ćemo biti u timu Rodžer nije znao da li će mu to biti poslednji meč. Ovo je prvi i poslednji put da ćemo svi biti zajedno u jednom timu, pogotovo kad je Federer saopštio sa se povlači.“

„Na početku karijere sam gubio najviše mečeva od Federera i Nadala, oni su doprineli da postanem igrač kao danas jer sam shvatio kako da promenim stvari. Uvek smo želeli da pobedimo, ali kao što je Rafa rekao na ličnom nivou je ovo tužan dan za tenis i sport, ali će zaostavština Federera biti ogromna“, zaključio je Đoković koji je na društvenim mrežama objavio da mu je čast što je deo ovako velikog događaja.

Ipak, nisu samo oni zaduženi za dobru atmosferu u Londonu, ta uloga pripada i „domaćinu“ Endiju Mariju, koji se na duhovit način izuzeo iz „velike četvorke“.

Uprkos činjenici da ima mnogo manje trofeja sa najvećih turnira, Marija su, posebno britanski novinari, svrstavali rame uz rame sa Švajcarcem, Srbinom i Špancem.

„Velika trojka i jedan klovn. Ovakvi treninzi se ne viđaju često. Apsolutna je privilegija deliti teren sa ovom trojicom momaka poslednji put“, napisao je Mari na društvenim mrežama.

image