Sport

Novak Đoković kakvog nikad niste videli - urlici i suze koji su uzdrmali Australiju

Ponovo najbolji teniser sveta naročito burno i emotivno je proslavio desetu titulu šampiona Australijan opena
Novak Đoković kakvog nikad niste videli - urlici i suze koji su uzdrmali AustralijuGetty © Mark Kolbe / Staff

Novak Đoković je osvojio deseti Australijan open u karijeri, pošto je na fenomenalan način uspeo da pobedi Stefanosa Cicipasa u "Rod Lejver areni" - 3:0. Na taj način, stigao je do 22. grend slem titule u karijeri, čime je izjednačio istorijski rekord.

Od ponedeljka će ponovo biti i prvi teniser sveta na ATP listi, a ono što su svi primetili nakon velike pobede jeste i nikada emotivnije slavlje. Đoković je završio u suzama, nakon mnogo urlika oduševljenja i olakšanja.

Pre samo 12 meseci, Novak je bio deportovan iz Australije, morao je da gleda kako njegov najveći rival Rafael Nadal osvaja njegov omiljeni trofej i da trpi skandalozne natpise u medijima. Ali posle samo godinu dana, Đoković se vratio u Melburn i uspeo da stigne do desete pobede na Australijan openu.

Upisao je 28. uzastopnu pobedu na ovom grend slemu, da bi na kraju ga sve sustiglo. Novak se popeo u svoj "boks", gde je burno slavio, čak je u jednom trenutku i počeo da skače od sreće. A onda su ga emocije savladale, pa je u zagrljaju brata Marka i majke Dijane počeo da plače "kao kiša".

Čak i kada se vratio na svoju stolicu, Đoković je nastavio da plače u peškir, vidno emotivan i potresen velikim uspehom kojim je nadmašio sve ono što mu je Australija prošle godine priredila. Nakon što su ga oterali poput kriminalca - vratio se i pokazao da je trofej Australijan opena zasluženo njegov.

image